ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

V Ústí nad Labem do sebe málem narazily rychlík s nákladním vlakem

  • 44
Dnes ráno se v zastávce Ústí nad Labem sever málem srazil nákladní vlak s rychlíkem. Podle informací Drážní inspekce od sebe zastavily na vzdálenost kolem 20 metrů. Inspektoři míří na místo, aby zjistili podrobnosti.

Událost se stala v 7:37 hodin. „Nákladní vlak minul návěstidlo zakazující jízdu a vjel do cesty rychlíku na trase Děčín – Praha,“ uvedl generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera. Doplnil, že rychlík v této stanici nezastavuje, staví až v Děčíně na hlavním nádraží.

Žádný z pasažérů podle šéfa inspektorů nebyl zraněn. Provoz v oblasti byl přerušen, ale dvě hodiny po incidentu byl provoz ve stanici Ústí nad Labem sever s omezením obnoven, uvádí web Českých drah.

Podle mluvčího Českých drah Emanuela Vitteka na místě zasahují složky záchranného systému. Drážní web uvádí, že hasiči budou pomáhat s evakuací cestujících z rychlíku do stanice Ústí nad Labem sever.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz