Přijeďte do oázy severu, lákají Teplice v klipu. Natáčel se déle než rok

  • 11
Nové propagační video, které má upozornit na bohatý kulturní a společenský život v lázeňském městě, vypustila do světa radnice v Teplicích. Za tříminutový videoklip, který má do města nalákat turisty, zaplatila téměř 200 tisíc korun. Natáčelo se déle než rok.

„Důvody, proč video vzniklo, jsou jasné. Chceme upozornit, že Teplice nejsou jen nějakým městem na severu, ale že jsou městem, které stojí za to navštívit. Městem, v kterém se lidé dokáží bavit a dokáží v něm žít,“ vysvětlil primátor Teplic Hynek Hanza (ODS).

Tříminutový klip má podle primátora upozornit hlavně na fakt, že jsou Teplice lázněmi, což je prý častokrát opomíjeno. „Jsme oázou severu. Všude kolem nás je hnědouhelná pánev a uprostřed té pánve je město s obrovskou historií a s bezkonkurenčním množstvím kultury a společenského dění v rámci Ústeckého kraje,“ podotkl primátor.

Spot vznikal v covidové době a s přestávkami kvůli protiepidemickým opatřením se natáčel déle než rok. Vždy, když došlo k částečnému rozvolnění, rychle se začalo natáčet, aby v klipu nehráli lidé v rouškách. Chytlavou hudbu k němu složila a nahrála teplická kapela Blue Rocket.

„Chtěli jsme, aby video bylo optimistické a dynamické. A zároveň jsme chtěli ukázat život ve městě, aby to člověka, který ho uvidí, zasáhlo. Aby měl chuť k nám přijet a část videa prožít na vlastní kůži,“ nastínil Hanza s tím, že po covidu už se kulturní akce ve městě znovu rozjely naplno.

Už 9. července se například na náměstí Svobody uskuteční 7. ročník festivalu Free Live. O víkendu 9. a 10. září se pak mohou milovníci piva těšit na Pivní rynek, o týden později na další ročník módní akce Czech Fashion Week a o víkendu 23. a 24. září se v lázeňském městě uskuteční 2. ročník Jarmarku chutí.

Kromě toho se ve městě každou neděli koná hudební Malá Paříž a v letním kině na zámku se od letoška premiérově koná Teplické muzikálové léto, v rámci kterého mohou diváci vidět například Rebely, Draculu nebo Kleopatru.

„Když se tady v poslední době koná nějaká akce, pokaždé je narváno. Lidé jsou po covidu evidentně hladoví a nenabažení tím, co dva roky v podstatě neměli,“ podotkl primátor s tím, že v Teplicích se od května do září koná každý den nějaká kulturní či společenská akce. „U nás se může nudit opravdu jen ignorant,“ dodal Hanza.