Při výbuchu propanbutanové lahve v závodě v Košťanech na Teplicku se vážně...

Při výbuchu propanbutanové lahve v závodě v Košťanech na Teplicku se vážně zranilo pět lidí. | foto: HZS Ústeckého kraje

Policie vyšetřuje výbuch na Teplicku jako obecné ohrožení z nedbalosti

  • 0
Policie vyšetřuje čtvrteční explozi v závodě v Košťanech na Teplicku jako obecné ohrožení z nedbalosti. Při výbuchu se vážně zranilo pět lidí. Firma dělá revize propanbutanových lahví.

„Policie zahájila úkony trestního řízení pro obecné ohrožení z nedbalosti,“ uvedla mluvčí teplické policie Ilona Gazdošová. Na místě jsou kriminalisté, kteří ohledávají požářiště. Mluvčí už dřív řekla, že vyšetřování bude trvat několik dní, navíc je nutné vyslechnout také svědky události včetně těch, kteří při výbuchu utrpěli zranění.

Na místo byla přizvána cizinecká policie, protože někteří zaměstnanci firmy mají cizí státní příslušnost. „Bylo zjištěno, že tři osoby mají nelegální pobyt v České republice,“ uvedla Gazdošová a dodala, že s nimi bude zahájeno správní řízení o vyhoštění.

Tři lidé se zranili vážně, záchranáři je transportovali do vinohradské nemocnice v Praze na popáleninové centrum. Pro jednoho člověka přiletěl vrtulník z Prahy, dalšího transportoval ústecký vrtulník a třetí jel sanitkou. Další dva zraněné vezly sanitky do ústeckého traumacentra.

Mluvčí nemocnice Královské Vinohrady Tereza Romanová v pátek řekla, že nemůže poskytnout bližší informace ke stavu zraněných. Majitele firmy Petra Noska se zatím nepodařilo kontaktovat.

Událost se stala ve čtvrtek dopoledne v Hornické ulici. Evakuováni byli všichni pracovníci z haly, podle hasičů šlo o 17 lidí. Evakuace okolí nebyla nutná. Do firmy, která dělá revize propanbutanových lahví, přijelo několik desítek hasičů z šesti jednotek.

„Vybuchl zbytkový propanbutan v lahvi,“ řekl ve čtvrtek mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan. Na místě podle něj byla také jednotka dobrovolných hasičů Košťany, která má stanici nedaleko firmy.

,