Areál bývalého koupaliště v teplické Zámecké zahradě.

Areál bývalého koupaliště v teplické Zámecké zahradě. | foto: Iveta Lhotská, MAFRA

Cena je přemrštěná, Teplice odmítly dát za bývalé koupaliště 27 milionů

  • 7
Tepličtí zastupitelé odmítli koupit areál bývalého koupaliště v Zámecké zahradě. Oba vlastníci městu nabídli své podíly, jeden za 20,5 milionu a druhý za 6,4 milionu korun. Podle vedení města je ale cena přemrštěná a neodpovídá znaleckému posudku.

Podle znaleckého posudku, který si město nechalo loni vypracovat, má areál hodnotu 6,3 milionu.

„Stále platí, že bychom to území rádi získali a zastavili jeho chátrání, ale ne za každou cenu,“ sdělil primátor Hynek Hanza (ODS).

„Já osobně vidím tuto část města v budoucnu jako součást Zámecké zahrady s nějakou relaxační funkcí a rád bych se dočkal toho, že tam chátrající objekty nebudou a bude to plné lidí. Od toho jsme ale zatím strašně daleko, protože to samé si evidentně nepřejí majitelé pozemků,“ dodal Hanza.

Podobný názor má i lídr opoziční Volby PRO! Teplice Jakub Mráček. „Souhlasíme, že nabídnutá cena je přemrštěná,“ řekl s tím, že i on by si výhledově přál udělat z areálu součást Zámecké zahrady.

„Na tom se shodujeme. Jsem moc rád, že tato myšlenka má v zastupitelstvu podporu,“ doplnil Mráček.

Koupaliště chátrá už od 80. let, definitivně se zavřelo v roce 1996.

O tři roky později ho město prodalo soukromníkům za 1,4 milionu, majitelé se ale o areál o rozloze více než 13 tisíc metrů čtverečních nestarali a nakonec se ho snažili prodat.

Jeden z vlastníků loni nabídl větší z obou podílů za 24,7 milionu, teď cenu zhruba o 4 miliony snížil, podle města je ale i to neadekvátní.

„Město je připraveno jednat o prodeji, nikoliv se ale bavit o částkách, které jsou zcela mimo,“ poznamenal primátor Hanza.