Zraněnou ženu převezl vrtulník z Loun na traumatologii ústecké Masarykovy nemocnice. Ilustrační snímek

Zraněnou ženu převezl vrtulník z Loun na traumatologii ústecké Masarykovy nemocnice. Ilustrační snímek | foto: ZZS Libereckého kraje

Opilý řidič od nehody utekl, v autě nechal těžce zraněnou spolujezdkyni

  • 4
Lounská policie vyšetřuje dopravní nehodu, při které sehrál výraznou roli alkohol. Pětačtyřicetiletý řidič fiesty, který srážku zavinil, z havarovaného auta utekl, protože byl opilý. Na místě spolujezdce přitom nechal těžce zraněnou třiačtyřicetiletou ženu.

Nehoda se stala ve středu krátce před pátou hodinou večer na silnici ve směru od Postoloprt na Lišany.

"Řidič se plně nevěnoval řízení a zezadu narazil do Škody Octavia, která jela před ním. Jeho spolujezdkyně při nehodě utrpěla těžké zranění," uvedla policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.

Muž z místa utekl, aniž by ženě poskytl první pomoc. "O pár hodin později ho policisté vypátrali v místě trvalého bydliště a provedli dechovou zkoušku na alkohol. První měření vykázalo 2,16 promile alkoholu v dechu a druhé 2,05 promile," podotkla Střelcová.

Policisté poté řidiče převezli do nemocnice, protože při nehodě utrpěl tržnou ránu na hlavě. "Požití alkoholu před jízdou nakonec přiznal," zmínila mluvčí.

Zraněnou ženu od nehody odvezla záchranka do lounské nemocnice. Její stav byl ale tak špatný, že pro ni nakonec musel letět vrtulník a přepravil ji na traumatologii do Ústí nad Labem.