(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Přestavba křižovatky na kruhový objezd zkomplikuje dopravu v Jirkově

  • 1
Už za několik týdnů se bude křižovatka u hypermarketu Tesco v Jirkově přestavovat na kruhový objezd. Práce, které budou součástí rekonstrukce Dvořákovy ulice, přinesou ještě větší dopravní komplikace než dosud. Součástí projektu za 42 milionů bude i úprava úseku k Novým Ervěnicím.

Ve Dvořákově ulici se pracuje už od loňského léta. Provoz je omezený jen částečně snížením rychlosti a svedením dopravy do jednoho pruhu.

„Oprava úseku od polikliniky ke křižovatce u Tesca je takřka dokončená, zbývá dodělat chodník, cyklostezku a pás zeleně. Tato část by měla být hotová do dubna,“ uvedl mluvčí radnice Josef Dušek.

Poté se dělníci přesunou do samotné křižovatky, kterou přestaví na kruhový objezd. Tady budou práce trvat tři měsíce. Větší dopravní komplikace přinesou proto, že jde o jednu z nejvytíženějších křižovatek ve městě pro osobní dopravu i MHD.

Po dokončení budou práce pokračovat směrem k Novým Ervěnicím. „Předpokládáme, že letos dojdou minimálně k mostu včetně jeho opravy a vybudování podjezdu pro cyklisty,“ podotkl vedoucí odboru majetku a útvaru investic radnice Milan Reiner.

Příští rok má vše završit poslední etapa, kdy se křižovatka na okraji Nových Ervěnic také změní na kruhový objezd a dělníci opraví i Palackého ulici až ke kruhové křižovatce u základní umělecké školy.

Komplikovaná jirkovská křižovatka se změní na okružní.

Komplikovaná jirkovská křižovatka se změní na okružní.