Jen v lednu utrpěli v Ústí nad Labem pracovní úraz tři revizoři. Ilustrační snímek

Jen v lednu utrpěli v Ústí nad Labem pracovní úraz tři revizoři. Ilustrační snímek | foto: Radek Miča, MAFRA

Černý pasažér přetáhl revizora holí, na druhého vzal nůž. Jde k soudu

  • 34
Policie posílá před soud černého pasažéra, který na konci ledna napadl dva revizory v Ústí nad Labem. Jednoho zbil francouzskou holí a na druhého vytáhl nůž.

"Případ napadení revizorů policisté ukončili ve zkráceném přípravném řízení," informovala policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Jednapadesátiletý muž revizory napadl na zastávce městské hromadné dopravy v Neštěmické ulici ve čtvrti Krásné Březno. Revizoři tam s ním vystoupili, když ho přistihli v trolejbusu bez jízdenky. Přestupek s ním chtěli projednat, to se ale muži nelíbilo.

"Nejdříve prvního z nich udeřil francouzskou holí a na druhého dokonce vytáhl zavírací nůž," poznamenala Hyšplerová.

Na místo musela přijet policie. Přestože bylo teprve dopoledne, muž nadýchal přes dvě promile.

"Policisté muže zadrželi a převezli do policejní cely. Za výtržnictví a nebezpečné vyhrožování mu hrozí trest odnětí svobody až do tří let," dodala Hyšplerová. Jeden z revizorů skončil po napadení v pracovní neschopnosti.

Za leden zranili černí pasažéři v Ústí tři revizory

Jen za leden takto zranili agresivní cestující bez jízdenky ústeckému Dopravnímu podniku v různých případech tři pracovníky přepravní kontroly.

"V lednu se snad někdo rozhodl, že nám bude revizory likvidovat," poznamenal vedoucí přepravní kontroly ústeckého Dopravního podniku Milan Hrudka. Podle něj by pomohlo zpřísnění legislativy.

"Už léta usilujeme o to, aby zaměstnanci dopravce ve výkonu povolání měli vyšší právní ochranu. Netýká se to totiž jen revizorů, ale třeba i řidičů nebo průvodčích. Ale vždy jen slyšíme, že by pak přišla se stejným požadavkem záchranka, sestřičky v nemocnici a další, a tím to skončí," dodal Hrudka.