Diskuze

Jízdu některých načerno odskáčeme všichni. Na MHD z ghetta vadí přestupy

V Ústí nad Labem přitvrdili v boji s potížisty. Cestující z problémové čtvrti Mojžíř se už do centra krajského města nedostanou bez jízdenky. Nově platí celodenní nástup pouze předními dveřmi. Navíc musí přestupovat. Část lidí novinka pořádně rozčiluje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

„Kvůli lidem, co jezdí načerno, to odskáčeme všichni. Trolejbusy mohly jezdit normálně a mohlo se nastupovat předními dveřmi. A nikdo by nemusel přestupovat,“ pokračuje.

Jenže to nebylo jen kvůli černým jízdám. Řidiči se setkávali s vulgárními nadávkami a místní zde na řidiče i plivali. Po problémových cestujících, kteří jezdili trolejbusy z Mojžíře do centra města načerno, navíc zůstával ve vozech velký nepořádek. „Prakticky pokaždé musejí vozy projít generálním úklidem,“ popisoval tehdejší situaci primátor Petr Nedvědický. Razantní krok dopravního podniku uvítalo vedení městského obvodu Neštěmice, po změnách už delší dobu volající, kam sídliště Mojžíř spadá. „Jsem ráda, že naše prosby zástupci dopravního podniku a vedení města vyslyšeli. Cílem je ochránit slušné cestující. Bohužel jiná cesta už pro Mojžíř není,“ uvedla Yveta Tomková, starostka městského obvodu Neštěmice. Nakonec i jeden z cestujících v článku říká: „Když je tady strážník, cítím se ale bezpečněji,“ dodává student Petr. Útok ze strany problematických cestujících zažil. „Je fakt, že to v trolejbuse někdy vypadalo jak v zoologický zahradě. Zažil jsem, že na mě házeli odpadky,“ popisuje.

0 0
možnosti
MN

Už obvinili dopravce z rasýzmu a dysrymynacyje?

0 0
možnosti
Foto

J63i32ř81í 44E46r93b74e46n

3. 8. 2023 10:39

Hooodně to vadilo jistému Janu Nevyhoštěnému (což je podle mě alter ego Jana Sůry, ale nemám to jak prokázat), který tomu na serveru Zdopravy.cz věnoval obsáhlý článek a nepřímo v něm obvinil DPmUL a samosprávy ze segregace obyvatelstva, kdy budou lidé členěni do lepší a horší kategorie podle bydliště.

Jakmile se pod článkem zvedla vlna nevole a lidi ho začali obviňovat z účelového překrucování faktů (protože bydliště nikdo nekontroluje, rozhoduje pouze nástupní zastávka), nařkl redaktor diskutéry z rasismu, diskusi promazal a mnohé diskusní účty zablokoval, a to jak na webu, tak na facebooku. Demokratická diskuse v praxi.

3 0
možnosti
IV

I13v67a47n 88V75a49n77k66o

1. 8. 2023 19:27

cigoši... prekvapuje to snad niekoho ?

6 0
možnosti
JU

Povím vám jeden příběh. Kdysi dávno jsem žil v anglickém městečku Peterborough. Dříve tam žilo hodně zejména Pákistánců. Byli o něco problémovější než Britové, ale dalo se to. Poté se tam začali ve velkém stěhovat tyto menšiny od nás a ze Slovenska. Stačilo pár let a Britové se nestačili divit jejich vynalézavosti. V té době jsem přijel do Peterborough já (předcházející události mám tedy jen z vyprávění). Začaly se množit nejen krádeže, ale i případy organizovaného zločinu, zejména "novodobé otrokářství", taktéž účelové sňatky, aby Afričané získali občanství EU. Nejčastějším podvodem bylo pobírání dávek na neexistující děti nebo děti, které zůstaly u nás či na Slovensku. Poté začaly do Peterborough jezdit televizní štáby a natáčet dokumenty o podvodech východoevropanů. Slovo "Rom" v reportážích nepadlou ani jednou, co jsem měl možnost vidět. Filmaři hovořili pouze o Slovácích a Češích. Situace se stala neúnosnou. V té době přijel do Peterborough Petr Torák, ze kterého později udělali hvězdu. Byl to mediátor, který zprostředkovával komunikaci mezi britskými úřady a komunitou. Podle vyjádření Britů i podle pozdějších ocenění, byl skutečně přínosem. To nechci ani potvrdit ani vyvracet, výsledky jeho práce jsem v praxi neviděl, rozhodně se nedá říct, že by problémy ustaly, ale asi jejich četnost se snížila. On na tom udělal kariéru, dostal dokonce Řád britského imperia, ale je třeba vzít v úvahu fakt, že pokud by ona komunita nebyla problémová, tak žádný Torák vůbec není potřeba. Stejné je to s těmi asistenty a strážníkem v autobusu. Ten člověk dělá prospěšnou věc, ale nebýt problémové komunity, mohl dělat někde něco úplně jiného. Je to další položka ve sloupečku nákladů.

12 0
možnosti
JS

Jistě si pamatujete, že ČR měla svého času bezvízový styk s Kanadou. Ten byl ale zrušen kvůli jistému etniku. Ten příběh byl velmi podobný.

1 0
možnosti

J75a39n 56Č14e13r27m62á72k

1. 8. 2023 16:24

Hlásím se na místo střelce zadní věže v městském autobusu v Ústí.

10 0
možnosti
MH

Je to nějaké divné. Co druhý den tyto články a k tomu i otevřená diskuse. Je to samozřejmě dobře začít pojmenovavat problémy které tady jsou. Něco se s tím dělat musí. Akorát já to vidím akže tady přijde někdo kdo bude říkat jak s tímhle zatočí ale nestane se samozřejmě nic. Mám i soukromý tip na toho kdo to bude. Máte ho také?

0 0
možnosti
Foto

Jako asistenty přepravy bych zaměstnal Ukrajince a nemusel by tam být strážník.

15 0
možnosti
JD

Nebo tři Orlíkáře s pendrekama do každého trolejbusu jako kontrolory přepravy a byla by to nejklidnější linka s nejčistším trolejbusem v celé republice :-)

6 0
možnosti
MC

Jen bych připomenul, pokud vám nepřizpůsobivé děti budou prohlížet zavazadla, vše co můžete je utéct, nějaké bránění svého majetku silou nepřichází v úvahu. Viz nedávno odsouzení manželé, kteří si nenechali líbit šikanu své dcery.

7 0
možnosti
MK

Ale lze se bránit, jen se u toho nesmíte nechat chytit a nezanechat stopy vedoucí k identifikaci.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Kdybych s ní neměl sex, byl bych bez jídla, řekl chlapec o obžalované matce

17. června 2024  12:55

Mladík, kterého podle obžaloby od jeho sedmi let roky zneužívala matka, vypověděl, že sex s ní...

Řidič se třemi promile se zaklínil s autem na peronu, smetl ho vlak

16. června 2024  10:12,  aktualizováno 

Více než tři promile alkoholu nadýchal padesátiletý řidič, který v neděli ráno způsobil srážku s...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Pavel navštívil největší ghetto. To je kára, obdivovaly děti prezidentské auto

20. června 2024,  aktualizováno  18:06

Prezident Petr Pavel pokračoval v návštěvě Ústeckého kraje. Během čtvrtečního programu se podíval...

Město dva dny předem oznámilo velkou uzavírku, zmatení řidiči jezdí do zákazů

18. června 2024  6:42

Řada dopravních omezení, která si v Litoměřicích vynutila čekání v kolonách a dlouhé objížďky,...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Mašínům brání k vyznamenání část jejich příběhu, řekl Pavel při návštěvě Ústí

19. června 2024  19:47,  aktualizováno  20:10

Prezident Petr Pavel neocení v říjnu státním vyznamenáním bratry Mašíny. Na vyznamenání je už...

Pavel navštívil největší ghetto. To je kára, obdivovaly děti prezidentské auto

20. června 2024,  aktualizováno  18:06

Prezident Petr Pavel pokračoval v návštěvě Ústeckého kraje. Během čtvrtečního programu se podíval...

Kufr s neprůstřelnou clonou i šacování. Manévry kolem prezidenta jsou nebývalé

20. června 2024  14:45

Policisté se psy na vyhledávání výbušnin, kontrola tašek, batohů, kabelek. Asi dvě desítky členů...

Těžaři mají zálusk na miliony tun kamene u vesnice, kritici dosáhli referenda

20. června 2024  13:24

O těžbě kamene u Braňan na Mostecku rozhodnou lidé v obecním referendu. Až 18 milionů tun suroviny...

Zpátky po osmi letech. Snad v Teplicích zase najdu štěstí, věří Takács v restart

20. června 2024  9:54

Za poslední tři roky odehrál pouhých 11 zápasů. S takovou bilancí se fotbalový obránce či...

Nejlepší tip na letní grilovačku: Bez něj se neobejdete
Nejlepší tip na letní grilovačku: Bez něj se neobejdete

Ajvar skvěle dochutí všechny grilované pokrmy. V redakci jsme vyzkoušely jemný i pálivý Ajvar, který se hodí k masu i zelenině. Jaké recepty se...