ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

V nádrži na Lounsku utonuly dvě děti. Nejprve se ztratily, pak je našli utopené

  • 38
K obrovské tragédii došlo včera odpoledne u Liběšic nedaleko Žatce. Ve vodní nádrži se tam utopily dvě děti. Případem se zabývá policie, začala ho prověřovat jako podezření z usmrcení z nedbalosti.

„V tuto chvíli mohu pouze potvrdit, že včera v odpoledních hodinách došlo na koupališti v Klučku u Liběšic k tragické události, kdy utonuly dvě nezletilé osoby,“ sdělila mluvčí policie Ilona Gazdošová.

„Kriminalisté v souvislosti s touto událostí zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. S ohledem na věk obětí a také vzhledem k počátečnímu stadiu prověřování nebudeme poskytovat bližší informace,“ doplnila mluvčí s tím, že probíhají výslechy svědků.

Podle anonymního zdroje iDNES.cz jde o sourozence. Na koupališti s nimi byla žena, nejednalo se však o matku.

Matce, jejíž syn se utopil v zahradním bazénu, hrozí šest let vězení

Policie včera nejprve přijala oznámení o dvou pohřešovaných dětech. Později se našla jejich těla v nádrži.

„Na místo byla vyslána naše pozemní i letecká posádka. S ohledem na policejní vyšetřování není možné poskytnout bližší informace,“ řekl mluvčí záchranářů Prokop Voleník.

Kvalifikace usmrcení z nedbalosti jasně napovídá, že děti měl mít někdo na starost a dávat na ně pozor, což však neudělal. Jde ovšem o prvotní kvalifikaci, policejní šetření je na samém začátku.

Provozovatelé vodní nádrže v reakci na tragédii místo do odvolání uzavřeli.

27. května 2020