Čtveřice nových železobetonových objektů má stát na volné ploše rekultivované...

Čtveřice nových železobetonových objektů má stát na volné ploše rekultivované výsypky Kateřina nedaleko obcí Modlany a Srbice. | foto: Iveta Lhotská, MAFRA

Úřad oddálil stavbu hal u Modlan. Investor musí doplnit dokumentaci

  • 0
Odpůrci výstavby nových skladovacích hal u Modlan na Teplicku si mohou částečně oddychnout. Ministerstvo životního prostředí vrátilo oznamovateli k přepracování dokumentaci vlivů záměru CTP Park Teplice III na životní prostředí.

Čtveřice nových železobetonových objektů, které mají stát na volné ploše rekultivované výsypky Kateřina nedaleko obcí Modlany a Srbice, mají zaujmout plochu 78 tisíc metrů čtverečních. 

Jsou určeny pro skladování a lehkou výrobu. Produkovat se tu mají antény a také plastové díly a loketní opěrky do automobilů. Vzniknout má i 700 parkovacích míst.

„Dobrou zprávou je, že jsme získali čas a investor musí přepracovat dokumentaci, doplnit ji o všechny připomínky a my se k tomu pak budeme znovu moci vyjádřit. Na druhou stranu se nám ale nelíbí stanoviska některých dotčených orgánů, které s výstavbou ve většině případů souhlasí,“ podotkl starosta Modlan Lukáš Bartoň.

Podle vyjádření ministerstva životního prostředí musí nyní oznamovatel, kterým je firma CTP Invest, doplnit dokumentaci o několik skutečností. 

Musí například transparentně vyhodnotit kvalitu životního prostředí v dotčeném území z hlediska jeho únosného zatížení, doplnit aktuální hlukovou studii či vyhodnotit vliv záměru na stav povrchových vod a na krajinný ráz. Podle zákona na to má dva roky.