Ředitel dubské porcelánky Vladimír Feix vyzdvihuje kromě opakovaného použití jako přednosti porcelánových kelímků i to, že mohou mít různé velikosti či dekor. Jednorázová nejsou ani víčka, vypadají sice stejně jako ta plastová, ale jsou vyrobená ze speciální gumy a jsou omyvatelná. | foto: Český porcelán

Plastové jednorázové kelímky může nahradit porcelánová novinka z Dubí

  • 164
V reakci na novou směrnici Evropské unie zakazující plastové výrobky na jedno použití přišla porcelánka z Dubí s novým výrobkem. Na nedávných porcelánových trzích v Teplicích představila speciální pohárky To Go, tedy S sebou, které by měly nahradit plastové kelímky na nápoje.

„Umíme si je představit všude, kde se do kelímků prodává káva, kterou si chtějí vzít třeba řidiči na cestu. Velikosti pohárků mohou být různé, o dekoru nemluvě,“ říká ředitel porcelánky Vladimír Feix.

Porcelánka vyřešila i víčka, místo plastových použila speciální gumová. 

„Hledali jsme výrobce a nakonec jsme ho objevili v sousedním Německu. V tuto chvíli jednáme o konkrétní spolupráci. Výhodou je, že se víčka dají použít vícekrát, dobře se myjí a na poháru dobře sedí, přilnou k němu,“ vyzdvihuje Feix přednosti nového výrobku.

Český porcelán však nechce zůstat jen u pohárků na kávu.

„Jsme připraveni se daným problémem zabývat naplno. Pokusíme se vyjít vstříc každému, kdo se ozve a bude chtít, abychom mu pomohli vyřešit problém náhrady plastových výrobků,“ upozornil ředitel Feix.