Pocta čtenářů iDNES.cz Věře Čáslavské

V úterý 30. srpna zemřela ve věku 74 let gymnastka Věra Čáslavská. Nejúspěšnější česká sportovkyně získala na olympijských hrách v Tokiu a v Mexiku sedm zlatých medailí, čtyřikrát se stala mistryní světa.

Do kondolenční knihy se můžete připojit i vy, čtenáři iDNES.cz. Vaše vzkazy předáme rodině Věry Čáslavské. Děkujeme.

976 lidí poslalo vzkaz do dnešního dne

Zaslané vzkazy

Ivana Ležatková, Brno, 2. 9 . 2016
Upřímnou soustrast rodině úžasné, čestné a statečné ženy, děkuji, nezapomeneme...
Tomáš, Mladá Boleslav, 2. 9 . 2016
Vážená paní Čáslavská, chci Vám velmi poděkovat za Vaši neopomenutelnou reprezentaci Československého sportu a Československa (posléze České republiky) celkově. Byla jste velkým vzorem pro mnoho a mnoho sportovců i obyčejných lidí a to Vám nikdo nikdy nezapomene. Moc děkujeme
Viliam, Liberec, 2. 9 . 2016
Upřímnou soustrast, zprávu o Vašem úmrtí jsem se dozvěděl z rádia v autě. Ta zpráva mě tak zasáhla, že jsem musel zastavit. Velmi jsem Vás obdivoval, velmi...
Marta Mladá Boleslav, 2. 9 . 2016
Obdivuhodná a statečná žena.Velmi jsem si ji vážila.Držela jsem palce... Děkuji za vše ,co v životě dokázala!
Jana,Česká Rybná , 2. 9 . 2016
Paní Věro, byla jste nám vzorem , statečná, odvážná,vźdy jsme Vám drželi palce, neměla jste to v životě lehké...děkujeme
Eva Blahušová, Praha , 2. 9 . 2016
Milá Věro,byla jste naším vzorem, když jsme cvičily gymnastiku, jako žáci škol četli o Vás a Vaší statečnosti......prostě člověk s velkým Č.....jakých je dnes velmi málo........ Děkuji za vše, co jste v životě dokázala!!!!!!!!
NAĎA ,VYSOKÉ MÝTO, 2. 9 . 2016
Upřímnou soustrast rodině...Kéž ještě ve svém životě poznám ženu,která bude pro náš národ velkým vzorem jako Vy. Děkuji!
Petr Šafránek, Olomouc, 2. 9 . 2016
Úžasná žena, hluboce se skláním před její památkou. Vždy měla můj obdiv. Byla jeden z mála kladných příkladů v naší podivné době. Hulboce s Vámi cítím. Váš Petr Šafránek
Tat´ana Kohoutová, Liberec, 2. 9 . 2016
Děkuji za to, že jste byla. Málokdo nám předvedl tolik statečnosti a síly.Jste symbol češství a lásky k vlasti. Možná škoda, že jste to více nepocítila i během života. Díky, paní Věro.
Boháčová Anna Hana, 2. 9 . 2016
Byla jste mým vzorem - zbytečně nebrečet a když, tak jen aby se ulevilo na duši, táhnout tu těžkou káru života, ať už se nám daří, nebo máme problémy - Vy jste to umělaa jíá se u Vás inspirovala, dokonce i dnes púo kontuzi mozku.Třeba se i brzy potkáme osobně, byla bych v té nejlepší společnosti.
Jarka,Praha, 2. 9 . 2016
Děkuji,že jste byla,vždy jsem Vás moc obdivovala budete nám chybět.
Soňa, Benešovsko, 2. 9 . 2016
Milá paní Věrko, od mládí jste pro mne vždy byla tím nejlepším vzorem, nesmírně si vážím Vaší odvahy a statečnosti a velmi Vám děkuji za Vaši nejlepší reprezentaci této země. Upřímnou soustrast Vašim dětem. Navždy budete žít v našich srdcích.
Jarka J.Pelhřimov 2.9.2016, 2. 9 . 2016
Odpočívejte v pokoji,velký obdiv,neměla jste to v životě vždy lehké..
Šárka, Praha, 2. 9 . 2016
Pocity ??? nepopsatelné, Úcta a skloněná hlava před Věrou Čáslavskou. Vzácná a odvážná žena. Citlivá. Její vlastenectví obdivuji. Děkuji. Je můj vzor na vždy. Myslím na Vaší rodinu Věrko. Ať jsou silní a stateční, tak jako vy.
Pavla, Poprad, 2. 9 . 2016
Pani Vieru som v detstve obdivovala a fandila som jej ako veľkej športovkyni. Dnes ju obdivujem za jej celoživotnú statočnosť. Česť jej pamiatke.
Věra a Ivan Jakubíkovi , Karlštejn, 2. 9 . 2016
Děkujeme za Vaší občanskou statečnost, vždy jsme si Vás vážili. Nikdy nezapomeneme. Upřímnou soustrast Vašim dětem.
Jana V., Praha, 2. 9 . 2016
Milá paní Věro, jsem šťastná, že jsem Vás mohla osobně poznat a říct Vám, jak jste mě už jako malou holku inspirovala a jak si Vás vážím. Ten slíbený rozhovor už bohužel nestihneme, ale mým vzorem zůstanete navždy. Hodně sil Vašim dětem.
Alena, 2. 9 . 2016
Jedna z mála osobností, kterých si dnes člověk mohl vážit....
Alois KOUTNÝ Brno, 2. 9 . 2016
Vážená paní Věro.V době Vašich zlatých olympiád jsem byl dítě školou povinné,ale moc dobře si pamatuji jak vás moji rodiče milovali a s nimi celé široké okolí.A já vám dnes i za své rodiče skládám tu nejhlubší poklonu,úctu a poděkování.
Hana, Praha, 2. 9 . 2016
Velký obdiv za odvahu, statečnost a pevnost i přes těžké životní překážky. Je obdivuhodné jak morálně pevný může člověk být a motivovat svým životním příběhem ostatní. Zůstáváte velikou inspirací za všechno co jste dokázala.Děkuji MOC a modlím se za Vás....
Jana Žemličková , 2. 9 . 2016
Úžasná a statečná žena! Skvělá sportovkyně, která se navíc nebála komunistického režimu a vystupovala celý život proti nedemokratickým principům, bolševické zvůli a byla symbolem odvahy! Patří jí právem velké díky za všechny slušné lidi.
Zdeněk Kolář, Praha, 2. 9 . 2016
Vyjadřuji tímto upřímno soustrast pozůstalým. Paní Věra byla příkladnou osobností jak ve sportovním, tak i veřejném životě. Krásně lidské bylo např. její vystoupení v Hyde Parku Civilizace ČT 6.2.2016. Díky za vše !
Lenka Košková, Plzeň, 2. 9 . 2016
Milá Věro. Děkujeme ti, že jsi mezi námi byla tak dlouho. Že jsi nám věnovala svůj čas. A že jsi tak krásně reprezentovala naší zemi, a to nejen na poli sportovním, ale i politickém. Děkujeme, za vše čím si pro nás byla. Doufám, že tam kde jsi teď je ti dobře. Navždy budeš v našich srdcích.
Hanka,Brno, 2. 9 . 2016
Jak my jsme byli pyšní,když Věra cvičila !!!!!Jak my byli šťastní,když čs.vlajka stoupala na stožár a hráli naši hymnu!!!!! Čest její památce - NAVŽDY.
Jana Bahrain, 2. 9 . 2016
Dekuji
Renata, Praha, 2. 9 . 2016
Hluboký obdiv, velká úcta !
Erika Suchanová, 2. 9 . 2016
Paní Věro, byla jste můj velký vzor čestného a statečného člověka. Modlím se za Vás a věřím, že duše jako Vy se jen tak ze světa neztratí.
Jarmila Kalandrová, Praha, 2. 9 . 2016
Nikdy se nedá zapomenout. Díky, paní Věro.
Jiří Velecký, Ostrava, 2. 9 . 2016
Odešel velký člověk, děkuji za odkaz v podobě nekonečného množství inspirace.
Břečkovi,Horní Roveň, 2. 9 . 2016
Paní Věro,děkujeme,že jste mohla být naším vzorem k čestnému životu. Nikdy nezapomenene!
Kateřina Flachsová, Dobříš, 2. 9 . 2016
Děkuji Vám!Vždy když vidím pořad,dokument o Vás či sestřih z Vašich závodů,po celém těle mám husí kůži.A v mém těle proplouvá nepopsatelný pocit hrdosti,odvahy, vytrvalolosti,síly,úcty,pokory,odhodlání, energie,statečnosti...Teď se přidavájí oči plné slz a bolest!S úctou k Vám a věčnou vzpomínkou.
marek valiček, 2. 9 . 2016
http://valicek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=548729
Eva Novotná, Kolín, 2.9.2016, 2. 9 . 2016
Upřímnou soustrast rodině, nikdy na ni nezapomenu, měla jsem jí moc ráda.
Růžena Vašková, Praha, 2. 9 . 2016
Paní Věro, byla jste vzor pro mnoho z nás. Moc děkuji.
Zvěřinovi, Nová Ves pod Pleší, 2. 9 . 2016
Paní Věro, děkujeme za Vaši píli, statečnost a dobré srdce, zůstanete pro nás navždy vítěznou a nepokořenou hrdinkou...
Jinřich Vojtěch, Karlovy Vary, 2. 9 . 2016
Poděkovat Věře Čáslavské jenom slovy není možné. Vše co udělala pro sport a své další činnosti, přes komunistické represe, dokázal málokdo. Snad největší odměnou bude nezapomenout a snažit se vzít si příklad ze všeho, co dokázala. Věčný pokoj její duši.
Milena Červenková, Kuřim, 2. 9 . 2016
Děkuji Vám, paní Věrko, za to, že jste byla právě taková ... Děkuji paní Sommerové za to, že Vás pro nás zachovala ve svém dokumentu. Tak nám zůstanete napořád a nikdy nezapomeneme.
Radek, Hradec Králové, 2. 9 . 2016
Dovolte mi vyjádřit upřímnou soustrast, paní Věru jsem měl moc rád a moc jsem si jí vážil, kéž by bylo mezi námi takových lidí více...Odpočívejte v pokoji Věruško.
Michal Vlček, Brandýs nad Labem, 2. 9 . 2016
Milá a statečná Věro, z hlubokého srdce Vám děkuji za Vaši osobní statečnost v dobách, kdy to naše vlast potřebovala! Doufám, že si z Vás vezmou příklad budoucí generace
Milu, Tábor, 2. 9 . 2016
Paní Čáslavskou jsem nikdy osobně nepotkala, ale cítím tak silné napojení, tolik ji obdivuji:) Hlubokou soustrast jejím dětem, hodně síly pro pochopení, že nemusíme být smutní, ona tu s námi bude stále, nelze na ni zapomenout...