Zůstane Velasco? Rozhodne se v úterý

Praha - Povede dál slavný argentinský trenér Julio Velasco volejbalové reprezentanty? Odpověď přinese jednání vedení svazu s trenérem, které se uskuteční příští týden. Argentinec už předal svazu hodnotící zprávu k přípravě i průběhu mistrovství světa. Do republiky přiletí poprvé od říjnového šampionátu v úterý a teprve po jeho setkání se svazovými funkcionáři by mělo být jasno. "S panem Velaskem jsem po šampionátu telefonicky hovořil. Naznačil, že má nabídky i jiné nabídky. Z rozhovoru ale nevyplynulo, zda chce zůstat u našeho týmu," řekl Antonín Lébl, místopředseda svazu zodpovědný za reprezentaci, s tím, že se vše ukáže při úterním jednání.

Čeští volejbalisté pod Velaskovým vedením v jeho rodné Argentině vyhráli jeden ze šesti zápasů a vysoké ambice postoupit do čtvrtfinále nenaplnili. Padesátiletému trenérovi dvojnásobných mistrů světa Italů po MS skončila smlouva a pracoval na hodnotícím komentáři, který ve středu poslal do Čech. Zprávu bude v sobotu projednávat správní rada svazu.

Hned po jejím sobotním zasedání už by mělo být naopak jasno, kdo povede ženskou reprezentaci. Ta na zářijovém mistrovství světa v Německu vypadla se dvěma výhrami ze šesti utkání v základní skupině a důvěru nejspíše nadále dostane Stanislav Mitáč. "Ženy ještě definitivně uzavřeny nebyly, ale z rady reprezentace nezazněl názor požadující změnu. Je proto velmi pravděpodobné, že Mitáč zůstane," řekl Lébl.

To však musí posvětit třináctičlenná správní rada svým hlasováním, v němž rozhoduje nadpoloviční většina. Pokud by se svaz v úterý s Velaskem dohodl na dalším angažmá, definitivně by jej rovněž musela ve funkci schválit správní rada na dalším zasedání 14. prosince.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž