Markéta Nausch Sluková

Markéta Nausch Sluková | foto: Sport Invest

Nejde to. Kvůli zlomenému malíčku Slukové ruší české naděje účast na MS

  • 4
Měly patřit spolufavoritky mistrovství světa v plážovém volejbale. Do Hamburku Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou i odcestovaly. Účast na šampionátu ale těsně před pátečním startem zrušily. Na německý písek nepustí Slukovou zlomený malíček na pravé noze.

„Jsem neskutečně smutná a zklamaná. Nemůžu ani říct, jak hodně mě to mrzí. Deset let jsem dělala vše pro to, abychom odjížděli na šampionát s reálnou nadějí na zisk medaile,“ uvedla Nausch Sluková. „Tento rok to vypadalo, že by se to mohlo povést - a pak se stane toto.“

Napuchlý malíček Markéty Nausch Slukové, která krátce před MS utrpěla nepříjemná zranění.

Smolný úraz se jí stal pár dní před startem šampionátu, když uklouzla na kluzké terase.

Na mistrovství světa chtěla zkušená hráčka, která v pátek slaví 31. narozeniny, nastoupit a zvládnout zápasy s bandáží a tišícími injekcemi.

„Markéta se neskutečně snažila, ohromně bojovala. Když jsem ale viděla, jak jí to přes injekce bolí, lámalo mi to srdce,“ pronesla její parťačka Hermannová.

Druhý nasazený pár do turnaje, kde mohl nahrabat i výrazný přísun bodů do olympijské kvalifikace, nezasáhne. „Rozhodnutí neúčastnit se nezrodilo ze strachu. My nepotřebujeme za každou cenu body ani peníze ze šampionátu,“ uvedl trenér Češek a manžel zraněné volejbalistky Simon Nausch.

„Naší vidinou je hrát určitým stylem, který může přinášet medaile. A pokud by bylo riziko, že tento styl nebudeme moct praktikovat a způsobíme si problémy pro zbytek sezony, musel jsem udělat takové rozhodnutí,“ dodal Nausch.

Doba rekonvalescence může být několik týdnů. Šampionát v Hamburku startuje v pátek a jedinými českými vyslanci v přístavním městě budou muži Ondřej Perušič a David Schweiner.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž