Beachvolejbalový trenér Simon Nausch s Markétou Nausch Slukovou (vlevo) a...

Beachvolejbalový trenér Simon Nausch s Markétou Nausch Slukovou (vlevo) a Barborou Hermannovou. | foto: Sport Invest

Trenér českého páru Nausch byl zvolen nejlepším světovým koučem

  • 0
Rakušan Simon Nausch, trenér českých plážových volejbalistek Barbory Hermannové a své manželky Markéty Nausch Slukové, byl vyhlášen nejlepším koučem žen na Světového okruhu FIVB za uplynulý rok.

Kvůli zlomenému malíčku Slukové ruší české naděje účast na MS

Markéta Nausch Sluková zasahuje v poli na turnaji Světového okruhu v Ostravě.

Stalo se tak v Hamburku, kde momentálně probíhá světový šampionát. České jedničky sice v německém přístavu kvůli zranění Nausch Slukové nehrají, ale  tým se dočkal aspoň malé náplasti v podobě ocenění.

„Je to obrovský úspěch, zejména protože ho zvolili jeho kolegové, špičkoví trenéři pohybující se na World Tour. Máme s Baru veliké štěstí, že ho máme v týmu právě my. Gratulace, kouči!“ napsala Nausch Sluková na sociálních sítích a přidala fotky Nausche z vyhlášení i s cenou.

Nausch převzal pomyslnou štafetu po Jürgenovi Wagnerovi, které dovedl k olympijskému zlatu a titulu mistryň světa Němky Lauru Ludwigovou a Kiru Walkenhorstovou.

Hermannová se Slukovou loni prožily pod Nauschovým vedením životní sezonu. Triumfovaly na majoru ve Vídni, vyhrály turnaj nižší kategorie v Ostravě, získaly stříbro ve finále Světového okruhu v Hamburku a z mistrovství Evropy si přivezly bronz.

V žebříčku FIVB jako první český pár vystoupaly na vrchol a byly vyhlášeny evropskými královnami plážového volejbalu federace CEV za loňský rok.

Ze světového šampionátu, který se nyní koná v Hamburku, se však musely na poslední chvíli odhlásit kvůli zlomenému malíčku na noze Nausch Slukové.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž