Radost zlínských volejbalistů

Radost zlínských volejbalistů | foto: Jan Karásek, MAFRA

Zlínští volejbalisté vyzvou ve čtvrtfinále obhájce titulu z Českých Budějovic

Šampioni z posledních tří sezon České Budějovice budou soupeřem extraligových volejbalistů Fatry Zlín ve čtvrtfinále play-off. Série na tři výhry začíná na jihu Čech už v neděli.

"Po určitých problémech, které jsme po Novém roce měli, se mančaft se semknul a jsme v pohodě," varuje soupeře trenér a manažer Fatry Zlín Roman Macek.

Sérii s mistrem, který skončil až čtvrtý, si Zlín zajistil v posledním kole nadstavbové části. V Příbrami vyhrál 3:1, a vybojoval tak páté místo.
To je nejlepší výsledek od bronzové sezony 2000/01.

"V Příbrami to nebylo jednoduché, ale sehráli jsme krásný zápas," lebedí si Macek. "Jako vždy jsme se odrazili od výborného servisu." V útoku zářili Krba s Tomášem, parádní výkon podal blokař Skyba. Přitom do sestavy se dostal před dvěma týdny jen díky zranění zkušeného Sedláčka. "Víme, co v něm je, šanci chytil za pačesy," podotkl Macek.

České Budějovice jsou zřejmě nejpřijatelnějším soupeřem, na nějž mohla Fatra ve čtvrtfinále narazit. V dlouhodobé soutěži je dvakrát porazila.
"Náš mančaft může něco dokázat," nepochybuje kouč. "Máme tři čtyři super hráče, k tomu dva tři mladé, kteří se můžou přidat."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž