NAHRÁVKA NA SMEČ.  Reprezentační nahrávač Petr Zapletal při své premiéře v dresu Zlína.

NAHRÁVKA NA SMEČ. Reprezentační nahrávač Petr Zapletal při své premiéře v dresu Zlína. | foto: Jan Karásek, MAFRA

Zlínští volejbalisté podruhé v řadě nezvládli pětisetové drama

  • 0
Útok na čelo tabulky zlínským volejbalistům nevyšel. Přestože nad prvními Českými Budějovicemi vedli 2:1 na sety, získali jenom bod a zůstali třetí. Rozhodující pátou sadu přitom ztratili nejtěsnějším poměrem 13:15.

"Doplatili jsme na to, že v určitých fázích zápasu jsme si vybrali hluchá místa," posteskl si trenér a manažer Fatry EkoSolar Zlín Roman Macek.

Domácí nezvládli vstup do druhého a čtvrtého setu. Příliš brzy nabrali velké manko, k obratu nepomohly ani změny v sestavě. "V útoku jsme nebyli natolik razantní, abychom bodovali," uznal Macek. "Soupeř nás lehce ubránil, přecházel do protiútoku a odskočil nám."

Hosté pro změnu neuspěli v prvním a třetím setu. Důvod? "V prvním jsme špatně podávali. Ve třetím jsem několikrát dohnali ztrátu, ale nedokázali jsme se dostat do vedení," litoval trenér Českých Budějovic Petr Brom.

Vyrovnaný zápas proto dospěl do tie-breaku. V jeho úvodu zlínští hráči předvedli svou asi největší chybu. Vedli 3:0 a Krba, který v utkání dosáhl málo vídaných 29 bodů, měl na ruce bodový míč.

Jenže ho nezvládl a vzápětí to bylo 3:3. "Tento nešťastný balon asi rozhodl, protože set se mohl vyvíjet jinak," litoval Macek. "Byli jsme šťastnější," zareagoval Brom. "Ale v každém tie-breaku rozhodne štěstí."

Více než slušně zaplněná hala byla sice z výsledku zklamaná, ovšem nadšená ze hry. K vidění byly parádní výměny. Obě mužstva potvrdila, že jejich tabulkové postavení není náhodné. V prvním i poslední setu se soupeři neustále střídali ve vedení.

"Z pohledu diváka to bylo zajímavé, dramatické a kvalitní utkání, z pohledu trenéra pár šedivých vlasů přibylo," pousmál se Brom. Zlín potřetí v řadě sehrál tie-break, podruhé jej těsně prohrál. Nejprve neuspěl na palubovce druhých Benátek nad Jizerou a pak doma s vedoucími Budějovicemi.

Depresi přesto nepropadá. "S týmy, které v současnosti mají nejlepší formu, jsme sice získali jen dva body, ale v určitých fázích měla naše hra svoji kvalitu," hledá Macek pozitiva. "Pokud se s těmito soupeři potkáme v play-off, bude to vynikající volejbal," nepochybuje.

V domácí sestavě se poprvé objevila posila, blokař Martin Klapal. Ale výraznější šanci dostal jenom v nevydařeném čtvrtém setu, jinak střídal v koncovkách.

Stejně jako v Benátkách si zahrál také mladý Adam Bartoš, který nastupuje za zraněného Dominika Mračka. "Chtěl jsem dostat šanci, ale ne na úkor zranění," poznamenal 18letý Bartoš. "Mám za sebou stresující debut. Hrálo se o špičku tabulky, proto jsem byl nervózní."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž