Milada Bergrová s pohárem pro české šampionky

Milada Bergrová s pohárem pro české šampionky | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Volejbalový Prostějov přišel o vůdkyni. Bergrová odchází na mateřskou

  • 0
Opora na bloku a kapitánka Milada Bergrová bude od prvních dnů roku 2011 chybět v kádru volejbalového Prostějova. Jednatřicetiletá hráčka totiž přerušila kariéru kvůli blížícím se mateřským povinnostem.

Nejlepší česká volejbalistka z let 2004, 2007 a 2008 svůj načas poslední zápas odehrála v Lize mistryň v polovině prosince v polské Lodži.

"Smlouvu měla původně jen do listopadu, ale ještě ji o prodloužila. Nyní jsme se už domluvili na jejím ukončení," uvedl manažer klubu Peter Goga.

Bergrová, známá též pod dívčím jménem Spalová, původně plánovala mateřské povinnosti už po konci loňské sezony a zisku titulu. Místo ní bude staronovou kapitánkou Solange Soaresová.

Trenér Miroslav Čada ostatním svěřenkyním na sklonku roku příliš volna nedal. "Čeká nás hned v úvodu roku náročný program. Proto jsme začali hned po vánočních svátcích pracovat kromě herní přípravy také na obnovení fyzické kondice," řekl Čada, který naplánoval den volna pouze na Silvestra.

Už 2. ledna se hanácký tým střetne ve Středoevropské lize s Kamnikem a ve středu 5. ledna v Lize mistryň s italským Cortese. "Šanci na postup do play-off Ligy mistryň stále máme, i když už spíše teoretickou. Musíme vyhrát za tři body buď s Cortese, nebo ve francouzském Cannes," uvedl Goga.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž