Liberecký volejbalista Martin Ticháček (uprostřed) smečuje přes ústecké Filipa

Liberecký volejbalista Martin Ticháček (uprostřed) smečuje přes ústecké Filipa Nesvačila a Jakuba Jůnu. | foto: Petr Kreutzer, MF DNES

Volejbalový hit: hala Dukly uvidí prestižní boj Liberce a Budějovic

  • 0
Velká noční show. Jinak se ani nedá nazvat pondělní bitva mezi domácími volejbalisty Dukly Liberec a Českých Budějovic. Utkání 11. kola extraligy začne kvůli přímému televiznímu přenosu na ČT4 Sport až ve 20.30.

Utkání bude jedinečné v tom, že oba týmy dosud jako jediné kráčí nejvyšší soutěží bez porážky. Jihočeši jsou v čele díky většímu počtu odehraných zápasů, stejně jako druhá Ostrava, ale Liberečtí jim jsou s dvouzápasovým mankem na třetí příčce v patách.

Po duelu, který ukončí první třetinu základní části, už zůstane stoprocentní jen jeden... "Na utkání se těšíme, určitě bude mít velký náboj, ale nic speciálního nevymýšlíme. Připravujeme se jako na každý jiný zápas," připustil Michal Nekola.

Něco však přece jen změnil: včerejší trénink začal s ohledem na pozdní start bitvy až v 19.00. "Budějovice těží z toho, že mají široký kádr a všechny posty kvalitně zdvojené. Hrají dlouhodobě dobře bez nějakých velkých výkyvů a hru mají postavenou na hře univerzálů. Naposledy hrál Motys, takže na nás asi vyjde Jakub Novotný," předpokládá Nekola. "Dál mají zkušeného nahrávače z národního týmu a k tomu mladé dravé kluky."

Jak tedy na účastníka Ligy mistrů vyzrát? "Nečeká nás nic jednoduchého, ale my hrajeme doma a chceme našim divákům ukázat vítězství. Je proto potřeba hrát stabilně, koncentrovaně na každý balon a kvalitně na servisu a přihrávce. To ostatní se k tomu přibalí," tvrdí Michal Nekola.

V libereckém kádru bude dál chybět zkušený blokař Staněk, který už ale začal s lehkým tréninkem, otazník je nad startem smečaře Ticháčka, jenž už měsíc laboruje s kolenem, ale na soupisce by měl být.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž