Smečař Liberce Aleš Správka se snaží vyhnout bloku Davida Janků

Smečař Liberce Aleš Správka se snaží vyhnout bloku Davida Janků | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Volejbalisté Liberce jsou v semifinále, Brno srovnalo s Karlovarskem

  • 0
Volejbalisté Dukly Liberec jsou třetím semifinalistou extraligy. V Ostravě vyhráli čtvrtý zápas série 3:0 a po únorovém zisku Českého poháru stále mohou pomýšlet na double. V semifinále, které začne v úterý, Dukla vytvoří dvojici s Kladnem. Naopak série Brno - Karlovarsko rozhodne až v sobotu pátý zápas.

Karlovarsko dnes usilovalo o třetí postupový bod v Brně, ale vyhrálo jen první set. Domácí se pak v nezvyklé sestavě nadechli k obratu a v poslední sadě Západočechy drtili servisem. Rozhodující duel začne ve Varech v sobotu v 18 hodin, lepší z dvojice vyzve v boji o finále vítěze dlouhodobé části a obhájce titulu České Budějovice.

V sérii Liberce s Ostravou se dnes poprvé hrály jen tři sety. Ostravští ve druhém duelu dokázali doma severočeské favority zdolat 3:2, tentokrát se ale nevyrovnali s jejich servisy a do dramatické koncovky dovedli jen první set. Zakončili ho však podáním do autu, a pak už měli svěřenci Michala Nekoly navrch.

„Hráli jsme mnohem koncentrovaněji a tlačili servisem. Neměli jsme sice tolik koncových bloků, ale spoustu jsme nadrazili a dohrávali bodové situace. Domácí nebyli tak agresivní v útoku, což bylo pro nás rozhodující,“ řekl Nekola.

Mužem zápasu byl vyhlášen liberecký univerzál Jan Štokr, který pomohl k výhře 16 body a navázal na skvělý výkon v předchozím utkání. V něm se v neděli zaskvěl 33 body.

V sérii Brna s Karlovarskem zatím vítězí výhradně domácí. Brněnský tým dnes zařadil univerzála Okosanoviče na smeč a Římal nastoupil na diagonálním postu. A odehrál skvělý duel. „Zkusili jsme úplně jiný systém, odehráli tak jenom jeden trénink. V prvním setu jsme dělali hodně chyb, ale věřili této sestavě. Pak se ukázalo, že risk byl správný,“ uvedl kouč Ondřej Marek pro Českou televizi.

Čtvrtfinále play off volejbalové extraligy mužů

4. zápasy

Ostrava - Liberec 0:3 (-23, -20, -18)
Nejvíce bodů: Šmídl 13, Janků 12, Kotas 6 - Štokr 16, Galabov a Leikep po 8. Konečný Stav série: 1:3.

Brno - Karlovarsko 3:1 (-23, 22, 21, 14)
Nejvíce bodů:
Okosanovič 17, Hrazdira a Římal po 14 - Hudeček 12, Rejlek 10, Treial 8. Stav série: 2:2.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž