V blízké Mladé Boleslavi sehrají liberečtí volejbalisté finálovou fázi Českého poháru. V sobotu narazí v semifinále na Ostravu.

V blízké Mladé Boleslavi sehrají liberečtí volejbalisté finálovou fázi Českého poháru. V sobotu narazí v semifinále na Ostravu. | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Volejbalová Dukla vyráží do boje o pohárovou trofej

  • 0
Poslední pohárovou trofej získali volejbalisté liberecké Dukly v roce 2009, kdy završili zlatý hattrick, na domácí mistrovský titul čekají už dokonce devět let. Pro elitní český klub je přitom "dovoz" zlatých trofejí na sever Čech každou sezonu velkým cílem.

O tomto víkendu mají opět po třech letech hráči Dukly šanci oslavit vítězství v jedné z domácích soutěží. Zítra nastoupí v Mladé Boleslavi v semifinále Českého poháru od 12.00 proti Ostravě, druhý pár tvoří České Budějovice a Příbram, v neděli je v mladoboleslavské hale na programu od 15.00 už jen finále.

"Čekání na trofej už je dlouhé. Předloni jsme v obou soutěžích postoupili do finále, ale nic jsme nevyhráli, v loni se nám naopak nepovedlo vůbec nic. Proto je pro nás Final Four Českého poháru hodně důležitým momentem sezony, jen účast ve finále úspěchem nebude," tvrdí Michal Nekola, kouč Liberce.

V sobotu čeká druhý tým extraligové tabulky první nebezpečná překážka - Ostrava, která je třetí. Letošní bilance mluví pro Duklu, která vyhrála 3:2 a 3:0. "Ale pohárové semifinále je něco jiného. Rozhodne momentální forma a pohoda, těžko už se něčím překvapíme," ví Nekola.

"Ostrava to má hodně postavené na dobrém servisu a opírá se o Michaloviče, který je její největší údernou silou. Hlavně jeho bude potřeba ubránit a k tomu bude důležitý náš kvalitní servis, aby soupeř neměl dobře přihráno a nemohl moc kombinovat."

Liberecký tým je nyní kompletní. Do kádru už se vrátili univerzál Hadrava a blokař Staněk, kteří odehráli část pondělního ligového utkání s ČZU Praha. V něm naopak ještě nenastoupil smečař Pešl. "To jsme ho ještě šetřili, nechtěli jsme riskovat, i když předtím lehce trénoval, ale teď už je naprosto v pořádku," těší Michala Nekolu.

Hala v Mladé Boleslav není ani pro jednoho z účastníků pohárového Final Four úplně neznámá, protože před dvěma sezonami zde hrály své zápasy Benátky nad Jizerou.

Liberečtí vypravují do nedaleké Boleslavi pro diváky na semifinále zdarma autobus, který odjede od haly Dukly zítra v 11.00. "Rezervace předem nejsou nutné, kdo z fanoušků přijde k autobusu, pojede. A navíc jsme pro ně zajistili zdarma i vstup na zápas," upřesnil Pavel Šimoníček, šéf klubu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž