Sebastian Gevert

Sebastian Gevert | foto: Jan Luxík

Volejbalisty českých Budějovic posílil chilský univerzál Gevert

  • 0
Novou posilou volejbalistů Českých Budějovic se stal sedmadvacetiletý chilský univerzál Sebastian Gevert. Na jih Čech, kde se upsal na jeden rok, přichází z německého celku SWD Powervolleys Düren.

Pro fanoušky Jihostroje nejde o zcela neznámého hráče. Právě on byl totiž v minulé sezoně hlavním strůjcem vyřazení Českých Budějovic z Poháru CEV. Hrál důležitou roli při obratu úvodního střetnutí a své kvality potvrdil během odvety na jihu Čech.

Sebastian Gevert začal s volejbalem v roce 2003 v chilském Club Deportivo Manquehue. Odtud po třech sezonách letech poprvé odešel do Evropy, aby si rok zkusil angažmá v týmu SSF Fortuna Bonn. Do Německa ho to táhlo kvůli dětství, jehož část zde prožil. Vedle chilského má tak i německé občanství.

Po roční spolupráci s Bonnem se vrátil do svého mateřského klubu, kde odehrál další tři sezony. Následoval další pokus na nejstarším kontinentu. Nejprve působil rok u španělského celku Portol Palma Mallorca, sezonu nato získal v dresu SC Espinho pohár pro vítěze nejvyšší portugalské soutěže a stal se druhým nejvíce bodujícím hráčem ligy.

Zde si ho vyhlédl německý klub SWD Powervolleys Düren, za který poprvé bojoval na začátku sezony 2012/2013. Přestože v týmu patřil ke klíčovým hráčům, přes dominanci Berlína a Friedrichshafenu se mu s jeho spoluhráči nepodařilo dosáhnout zásadního úspěchu. Za ten největší lze považovat čtvrtfinále Poháru CEV v minulém ročníku. Po skončení oznámil odchod do zahraničí.

„Pro mě je důležité stále se zlepšovat a hrát v zahraničí. Po čtyřech sezonách v Dürenu jsem chtěl zkusit něco nového a v Budějovicích je publikum, které mám rád, blízko hráčům. A já jsem velmi emotivní hráč,“ zmínil při podpisu smlouvy Sebastian Gevert.

„Je to daleko více technický hráč než Maciel. Hlavně je levoruký, což je pro diagonálního hráče a i pro nahrávače výhoda. Je to volejbalista s výborným servisem,“ popsal novou posilu trenér Jan Svoboda.

Chilský reprezentant Sebastian Gevert má volejbal doslova v krvi. Za TSV 1860 Mnichov kdysi hrávali otec Ricardo a strýc Alex. Stejně jako on oblékali dres národního týmu také jeho bratři - Cristóbal a Juan Pablo. Ještě než nový univerzál odehraje první zápas v dresu Jihostroje, oslaví 23. června své osmadvacáté narozeniny.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž