Trenér Prostějova  Miroslav Čada udílí pokyny svým svěřenkyním.

Trenér Prostějova Miroslav Čada udílí pokyny svým svěřenkyním. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Volejbalistky Prostějova vyzvou Kazaň, favorita Ligy mistryň

  • 0
Přímou linkou z Ruzyně vyrazily volejbalistky Prostějova vstříc čtvrtému pokračování dobrodružné jízdy pod jménem Liga mistryň. V prvním kole nového ročníku nastoupí dnes od 16 hodin proti Dynamu Kazaň. Jeden z kandidátů na celkové vítězství disponuje hvězdnou soupiskou, v níž nechybí ani prostějovská stará známá Jekatěrina Gammová.

Na tým, kde hvězdná volejbalistka působí, narazí české šampionky potřetí za poslední čtyři roky. "Je to náš osud. Kdo má ve svém středu Gammovou, je náš soupeř," pousmál se Miroslav Čada, trenér Prostějova, při vzpomínce na zápasy proti Dymamu Moskva a Fenerbahce Istanbul.

Kazaň? Spíš ruská reprezentace

Favoritky skupiny mají za sebou téměř neomezené finanční prostředky a tomu odpovídá sestava.

"V podstatě jde o ruský nároďák doplněný reprezentantkou Spojených států amerických Larsonovou," vysvětloval Čada, podle něhož hra Kazaně nemá slabinu. "O její síle nejlépe svědčí skutečnost, že ve finále uplynulého ročníku ruské ligy suverénně porazila moskevské Dynamo."

FAKTA

Los skupiny C Ligy mistryň
1. kolo – 30. listopadu,
16.00 Dynamo Kazaň – VK Prostějov
2. kolo – 7. prosince,
18.00 VK Prostějov – Voléro Curych
3. kolo – 13. prosince,
18.00 Atom Sopoty – VK Prostějov
4. kolo – 21. prosince,
18.00 VK Prostějov – Atom Sopoty
5. kolo – 11. ledna,
20.15 Voléro Curych – VK Prostějov
6. kolo – 17. ledna,
17.00 VK Prostějov – Dynamo Kazaň    

Domácí sice zatím v novém ročníku vyhráli pouze čtyři ze sedmi zápasů, i tak budou v duelu proti Prostějovu velkým favoritem. A to i přesto, že český suverén zatím v tuzemské extralize ztratil v deseti utkáních jediný set.

"Chceme podat co nejlepší výkon a určitě nejedeme na výlet. I zisk setu by ale byl úspěchem," uznává kvalitu soupeře Čada, který tuší, že postup do osmifinále Ligy mistryň se musí Prostějov pokusit uhrát přes další soupeře z polských Sopot a Curychu.

Právě postup do play-off je cílem českého celku. Při modelu, ve kterém do vyřazovací části soutěže postupují tři nelepší týmy z každé skupiny, to není nereálné.

"Kvalita našich soupeřů se pochopitelně ukáže až v samotných zápasech, přesto věříme, že nám postup neuteče," doufá předseda správní rady klubu Petr Chytil.

"Tým se stavěl tak, aby mohl evropským soupeřům konkurovat. Po řadě diskusí s trenérem Mirkem Čadou si myslíme, že máme kvalitní družstvo, které to dokáže. A bude se rvát o postup do čtvrtfinále, což by byl opravdu velký úspěch," dodal Chytil.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž