ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Jaroslav Ožana, MF DNES

Volejbalistky Ostravy a Frýdku-Místku si zahrají extraligu. Po osmi měsících

  • 0
Natěšené, ať už konečně hrají, jsou volejbalistky. A dnes se dočkají. Po téměř osmi měsících začíná extraliga. Do ní vstoupí také Sokol Frýdek-Místek a Mittal Ostrava.

Frýdeckomístecké volejbalistky dnes od 17 hodin hostí Slavii Praha, Mittal Ostrava nastoupí v Přerově. "Ubíjející byly hlavně čtyři měsíce přípravy, které jsme měli od srpna," řekl ostravský trenér Jiří Kozel. "Holky jsou nažhavené, už aby se hrálo."

Podobně hovoří frýdecko-místecká trenérka Alexandra Dedková. "Ta dlouhá pauza byla strašná. Jsme šťastné, že se už konečně začne." Extraliga startuje až nyní kvůli listopadovému mistrovství světa, na němž hrálo pět volejbalistek z nejvyšší domácí soutěže.

Pro týmy, které se neprobojují do vyřazovacích bojů, může být také nadcházející ročník ligy extrémně krátký. Může trvat pouhé čtyři měsíce. Základní část hraje dvoukolově pouze jedenáct družstev, jelikož Prostějov startuje ve Středoevropské lize a v Lize mistryň a půjde až do play-off, a to z první příčky. "My chceme hrát v horní polovině tabulky," řekla Alexandra Dedková.

Její tým opět spoléhá na mladé hráčky, ale získal i slovenské posily Paulu Kubovou na post univerzálky a nahrávačku Lucii Törökovou z mistrovského Prostějova. "Náš cíl je play-off. Každé lepší umístění než sedmé místo bude dobré, protože se v prvním kole vyhneme Prostějovu," řekl Jiří Kozel.

Podle něho bude důležitý start už dnes v Přerově. "Soupeř posílil nejvíce ve své historii," upozornil ostravský kouč. "Po tom zápase uvidíme, co se dá od našeho týmu čekat. Jsem zvědavý, jak to holky unesou psychicky."

Ostravský kádr se výrazně změnil, byť nadále sází na vlastní odchovankyně. Těch je v užším dvanáctičlenném týmu jedenáct. Jak Dedková, tak Kozel tvrdí, že extraliga bude vyrovnaná a zajímavá. "A bude o hodně kvalitnější než v minulé sezoně," dodala Dedková.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž