Radost volejbalistek KP Brno.

Radost volejbalistek KP Brno. | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Volejbalistky KP Brno opět natáhly vítěznou šňůru

  • 0
V pohárovém utkání v Prostějově na úvod nového roku sice padly, ale v extralize volejbalistky KP Brno září dál. O víkendu zdolaly v Praze domácí Střešovice za necelou hodinu jednoznačně 3:0 a díky jedenácté výhře v řadě dál vévodí tabulce nejvyšší soutěže.

"Byl to naprosto jasný zápas, domácí celek jsme výrazně předčili ve všech herních činnostech. Střešovice s námi držely pokaždé krok jen chvíli na začátcích setů, na lavičce jsem mohl být v naprostém klidu. V průběhu střetnutí nenastal ani jeden úsek, kdy by nás soupeřky přehrávaly," líčil spokojený královopolský kouč Ondřej Marek.

Trenér přiznal, že po nevydařeném pohárovém semifinále na Hané přivítal, že jeho družstvo změřilo o víkendu síly s papírově slabším soupeřem. "Snad nám jednoznačné vítězství pomůže dostat se zpět do herní pohody, která se nás držela v závěru loňského roku," doufá brněnský trenér.

Ten zkoušel na postu přihrávající smečařky Sandru Onderkovou, která nahradila nemocnou kapitánku Terezu Tobiášovou.

"Onderková si na nezvyklém místě vedla velice obstojně. Chceme se tím připravit na situaci, že by zdravotní problémy vyřadily Tobiášovou na delší dobu. To ukáží následná lékařská vyšetření," netají Marek obavy z dlouhodobé absence jedné z největších opor týmu.

Hned po vítězném utkání v hlavním městě se začaly myšlenky brněnských volejbalistek upínat k dalšímu extraligovému utkání. V něm přivítají příští pondělí ve své hale před televizními kamerami Olomouc.

"Když ji porazíme, definitivně společně s Prostějovem odskočíme v čele tabulky dalším družstvům," uvědomuje si Marek. Je jasné, že Brňanky i letos míří hodně vysoko.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž