Jakub Novotný

Jakub Novotný - Volejbalista Jakub Novotný. | foto: Alexandr Satinský, MF DNES

Volejbalisté pojedou na MS bez Novotného

  • 2
Jablonec nad Nisou - Definitivně bez univerzála Jakuba Novotného se bude muset obejít česká volejbalová reprezentace na listopadovém mistrovství světa v Japonsku. Konečný verdikt padl po dnešní schůzce trenéra Zdeňka Haníka s hráčem. "Na další spolupráci s Jakubem Novotným jsme se nedohodli," potvrdil Haník.

Dál celou věc komentovat odmítl. Novotný v minulém týdnu oznámil, že z Opavy přestoupí do italského Pineta. Poněvadž ale druhá italská liga nemá v listopadu přestávku, o start na MS by přišel.

V sobotu se ale objevila možnost odchodu do předního francouzského celku Tours; v tom případě by český volejbalista na šampionátu hrát mohl.

Haník však už v pondělí prohlásil, že celá situace kolem Novotného je velmi problematická. "Já jsem v tomhle chápavý, vím, že to hráče živí, ale tohle je už skoro moc," komentoval další změnu. Dnes se s Novotným sešel v Jablonci, kde se tým připravuje na dva víkendové zápasy s Ruskem.

Haník dal Novotnému první šanci v národním týmu při ME 2001 v Ostravě. Univerzál tam tehdy zazářil a pomohl mužstvu ke čtvrtému místu.

Sedmadvacetiletý volejbalista Jakub Novotný vedl národní mužstvo jako kapitán v neúspěšné kvalifikaci o účast na mistrovství Evropy 2007

Mistrovství světa začne 17. listopadu. Český výběr se v základní skupině v Naganu utká postupně s Íránem, Itálií, USA, Venezuelou a Bulharskem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž