Radost brněnských volejbalistek.

Radost brněnských volejbalistek. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Loni byly brněnské volejbalistky ztracené. Teď už vědí, co kouč chce

  • 0
Druhý rok kráčí volejbalistky KP Brno po cestě vytyčené americkým koučem Andrem Gonzalezem. A doufají, že po ní dojdou o kousek dál než loni. „Před rokem jsme si připadaly trochu ztracené, nevěděly jsme přesně, co po nás trenér chce. Teď je to o hodně jednodušší. Otevřel nám trošku oči, jak se dá volejbal vnímat po taktické i herní stránce,“ hlásí hrající asistentka trenéra Ivana Cebáková.

Loni Brňankám jen o pár míčů utekl extraligový bronz, nyní by si konečně rády sáhly na medaili. Start se jim povedl, když doma zdolaly Olomouc 3:1 a Šternberk 3:0. „Řekl bych, že jsme o měsíc a půl napřed proti loňsku,“ informuje Gonzalez.

„Přišlo hodně mladých hráček, kterým zabere trošku víc času, aby si zvykly na systém hry, taktiku, organizaci a tempo. Pro mnohé je to jiná hra než předtím. Ale zůstaly nám i zkušené hráčky, které chápou, čeho se snažíme dosáhnout, takže přechod bude snazší.“

V Králově Poli vždy spoléhali na vlastní odchovankyně, nyní se však rozhlížejí také v zahraničí. V létě ke Gonzalezovi přibyla jeho krajanka Elizabeth Fieldová. „Když mi bylo deset, byla jsem v Česku a užila si to. Přála jsem si odstudovat rok v zahraničí, ale kvůli volejbalu se mi to nepovedlo. Teď se všechno sešlo -můj univerzitní trenér náhodou znal toho brněnského a díky tomu jsem tady,“ usmívá se 24letá blokařka.

„Několikrát jsem ji sledoval na videu a pokaždé jsem našel něco, čím nám může pomoct. Je to dobrá blokařka i útočnice, která se ke konci sezony ještě zlepší,“ věří kouč.

Brno ovšem hledá ještě další dvě hráčky, i po nich se poohlíží v cizině. Na zkoušku už dorazily Kanaďanka a Polka, zájem byl i z Ruska. „V české lize jsou karty rozdané, proto věříme, že najdeme posilu v zahraničí. Jsme ale limitováni ekonomickými možnostmi,“ oznamuje klubový prezident Richard Wiesner.

Tým hodně spoléhá na 39letou nahrávačku Soňu Novákovou, která se k němu připojila loni. „Je velký luxus ji mít k dispozici hned na začátku sezony,“ libuje si Gonzalez.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž