Český volejbalista Jan Štokr

Český volejbalista Jan Štokr | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Volejbalový reprezentant Štokr dohraje sezonu v katarské lize

  • 0
Český volejbalista Jan Štokr se sice neprobojoval s Dynamem Krasnodar do play-off ruské ligy, klubová sezona pro něj ale nekončí. Její závěr odehraje v Kataru. Reprezentační univerzál se zhruba na měsíc připojí k vedoucímu týmu katarské nejvyšší soutěže Al Arábí.

„Rozhodl jsem se ještě jít dohrát ročník do Kataru, protože ruský tým mě letos nezaplatil. Když jste celý rok v nějakém týmu zadarmo, tak to moc na psychice a herní pohodě nepřidá. Prodloužím si klubovou sezonu a budu hrát za tým Al Arábí. Bude to asi měsíční angažmá a pak se rovnou připojím k národnímu družstvu,“ uvedl Štokr v tiskové zprávě svazu.

Bývalý hráč klubových mistrů světa z Trentina byl nejvíce bodujícím hráčem základní části ruské ligy, ale Krasnodaru to mezi nejlepší osmičku nepomohlo. „S nahrávačem jsme byli dobře sehraní. V tomhle ohledu mi to svědčilo. Holt jsem bral víc tu zodpovědnost na sebe, protože když to řeknu upřímně, tak některým mým spoluhráčům to bylo asi jedno,“ prohlásil dvaatřicetiletý volejbalista.

Po roce a půl se nyní vrátí do reprezentace a od konce května ho čeká premiéra ve Světové lize. „Je to soutěž, kterou jsem ještě nikdy nehrál, v roce 2003 jsem byl jen jako třináctý hráč. Bude to zajímavé srovnání kvality týmů. Zápasy s Japonskem a Jižní Koreou, to bude takové zpestření, to je úplně jiný volejbal,“ řekl Štokr.

Češi se ve skupině utkají ještě s Francií, kterou Štokr považuje za největšího favorita na postup. „Mají suprově složený kádr i skvělého trenéra. Laurent Tillie pro mě byl jeden z nejlepších koučů, které jsem potkal,“ připomněl bývalého trenéra české reprezentace.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž