Mometka ze zápasu Zlín - Příbram

Mometka ze zápasu Zlín - Příbram | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Volejbalová Příbram má finanční potíže, týmu hrozí konec v extralize

  • 0
Vedení příbramské radnice se snaží vyřešit situaci s financováním volejbalového klubu. Zastupitelé mu v úterý neschválili příspěvek 2,5 milionu korun a oddílu hrozí, že nebude mít peníze na účast v nejvyšší soutěži mužů, v níž letos obsadil čtvrté místo.

Novinářům to dnes řekl starosta Pavel Pikrt (ČSSD), nenaznačil však, jakým způsobem chce situaci řešit. "Má to svoji úroveň, má to svoje opodstatnění, má to svoji historii tady v Příbrami a byla by škoda, kdybychom o to přišli," řekl Pikrt o příbramském volejbalu.

Klub podle něj sice získá asi 900.000 korun z loterií, většinu ale bude muset použít na splacení půjčky od města. Příspěvek 2,5 milionu korun volejbalisté dostávali i v minulých letech.

Někteří zastupitelé si podle Pikrta zřejmě nebyli jisti tím, že peníze nebudou zneužity, a proto vyplacení příspěvku nepodpořili. Dva funkcionáři totiž v minulosti čelili obžalobě ze zneužití dotací od města, podle kriminalistů způsobili škodu přes 3,5 milionu korun. Soud ale dospěl k jinému závěru než policie a žalobce a oba zprostil viny.

"Samozřejmě je také na volejbalovém oddílu, aby byl aktivní a aby pochybnosti těch, kteří nehlasovali, rozptýlil," uvedl starosta. Poukázal i na to, že někteří zastupitelé na jednání chyběli. Zda by mohl být návrh týkající se volejbalu předložen zastupitelům znovu, Pikrt nechtěl předjímat.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž