Volejbalisté Liberce slaví titul.

Volejbalisté Liberce slaví titul. | foto: ČTK

Liga mistrů: Volejbalisty Liberce čeká i šampion ze země mistrů světa

  • 0
Na atraktivní soupeře narazí volejbalisté liberecké Dukly ve skupině E prestižní Ligy mistrů. Úřadující čeští šampioni změří síly s polským Belchatówem, italským Lube Civitanova a belgickým Roeselare. Zápasy se budou hrát v Home Credit Areně.

Skupina Ligy mistrů se v Liberci hrála naposledy v sezoně 2003/04. Dlouhých dvanáct let čekali volejbalisté Dukly na zlatý pohár pro vítěze extraligy a na vstup do slavné soutěže plné špičkových týmů s řadou evropských i světových hvězd.

Libereckým se splnilo přání mít ve skupině soupeře z Polska, ze země úřadujících mistrů světa, proslulé diváckým zájmem. „Polský fanoušek si určitě cestu do Liberce najde,“ těší se trenér Dukly Michal Nekola.

„Spolufavoritem skupiny bude také italská Civitanova, bývalá Macerata. Celá skupina včetně belgického Roeselare je hodně atraktivní. Pro nás to bude zkušenost a zážitek, protože s takovými hvězdnými týmy si běžně nezahrajeme. Hlavně chceme předvádět co nejlepší volejbal, aby se líbil fanouškům,“ přál si Nekola.

Zatímco před dvanácti lety se bitvy v Lize mistrů odehrávaly v domácí hale Dukly, letos už prostředí haly nesplňuje požadavky pro elitní evropskou soutěž a zápasy se budou odehrávat v sousední Home Credit Areně.

Že tam dokáže být parádní volejbalová atmosféra potvrdily nedávná dvě utkání Světové ligy mezi českou reprezentací a Jižní Koreou. Za dva dny dorazilo do arény přes čtyři tisíce fanoušků.

„Hrozně bych si přál, aby na naše zápasy v Lize mistrů přišlo minimálně stejně diváků jako na národní tým a abychom jim předvedli co nejlepší výkony a do arény je natáhli,“ poznamenal Jakub Janouch, liberecký a reprezentační nahrávač.

Program Ligy mistrů odstartuje první listopadovou středu a liberečtí volejbalisté začnou doma s Belchatówem. Přípravu na novou sezona zahájí účastí na tradičním turnaji v Dřevěnici 1. a 2. srpna.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž