Liberecký trenér Michal Nekola (vlevo) domlouvá Aleši Správkovi.

Liberecký trenér Michal Nekola (vlevo) domlouvá Aleši Správkovi. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Svátek volejbalu: Liberec jde v Lize mistrů na Belchatów

  • 1
Jedna Liga mistrů střídá v Liberci druhou. Po úterním duelu hokejových Bílých Tygrů s Davosem obsadí Home Credit Arenu volejbalisté. Čeští šampioni z Dukly nastoupí od 18 hodin v úvodním utkání skupiny E proti hvězdami nabitému Belchatówu.

Celek z Polska se v minulé sezoně probil až do Final Four a v kádru má loňské polské mistry světa univerzála Wlazlyho a blokaře Klose, dále francouzského smečaře Marechala či nahrávače Uriarteho z Argentiny.

„Je to mančaft plný hvězd, který se pravidelně dostává v Lize mistrů hodně daleko,“ řekl Michal Nekola, trenér Dukly. „Jestli chceme vzdorovat, musíme hrát maximálně zodpovědně a zároveň odvážně na hranici rizika. Na druhou stranu můžeme jít do zápasu bez nějakého stresu, protože síla soupeře je obrovská.“

Liberečtí přišli o výhodu domácího prostředí, protože jejich hala nesplňuje velmi přísné podmínky pro pořádání zápasů LM. V hokejové aréně si navíc poprvé zatrénují až v den zápasu.

„Je to pro nás ztráta, ale musíme se s tím vypořádat. Takové týmy sem nejezdí každý rok a věřím, že nás podpoří velké množství fanoušků jako při vítězném finále extraligy,“ přeje si Nekola, který už má k dispozici kompletní kádr včetně polského univerzála Patuchy.

Dalšími soupeři Dukly, která hraje LM poprvé od sezony 2003/04, budou ve skupině italská Civitanova a belgické Roeselare. Lístky na atraktivní duely stojí 100 korun.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž