Radost libereckých volejbalistů.

Radost libereckých volejbalistů. | foto: ČTK

Liberečtí volejbalisté vyhlašují mobilizaci. Titul zajistí jen výhry

  • 0
V kritické situaci se zmítají volejbalisté Dukly Liberec. Pokud chtějí k triumfu v Českém poháru přidat i vytouženou zlatou trofej pro mistry republiky, mají před sebou jedinou a pořádně trnitou cestu: v dalším pokračování finálové série extraligy musí České Budějovice pokořit třikrát za sebou.

Jihočechům se tenhle trojitý vítězný kousek v minulých dnech povedl a při vedení 3:1 na zápasy jim k titulu schází jediný krok.

Liberecký tým má v sobotu od 15.00 v bouřlivém domácím prostředí před sebou první pokus o zachování naděje. Porážka znamená trpký konec. "Musíme zmobilizovat všechny síly. Víme o tom, že sílu a kvalitu pořád máme a jdeme do toho tak, že teď chceme zase třikrát v řadě vyhrát my. Tým si pořád věří, že je schopný tu sérii ještě otočit, což je pozitivní. Budeme se rvát do posledního balonu," tvrdí Michal Nekola, kouč Dukly.

Jihostroj dorazí pod Ještěd povzbuzený výkony z předešlých dvou zápasů. "Máme to dobře rozehrané, ale nelítáme v oblacích," řekl kouč Budějovic Jan Svoboda.

"Vojáci" musí především zlepšit svoji největší zbraň, kterou je servis, při němž až příliš chybovali. "Zlepšilo se to, ale musíme to ještě omezit. Zkusíme doma víc zatlačit servisem a být ještě úspěšnější v útoku," plánoval Nekola.

Jeho protějšek Svoboda si zase přeje, aby se dnešní zápas nesl ve stejném duchu jako v předchozích dvou: "Liberec nemá co nabídnout, spoléhá na servis a na Hadravu a tyhle dvě činnosti zatím nestačily."

Zatímco Dukla je blízko už šestému nezdaru ve finále od zisku titulu v roce 2003, budějovický klub prokazuje nabité sebevědomí z vypjatých bitev o zlato. V případě letošního triumfu by Jihočeši získali titul pošesté za posledních osm sezon. Extraligu ovládli v letech 2007 až 2009, 2011 i 2012.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž