Momentka z duelu volejbalistů Brna (v tmavém) a Českých Budějovic. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Volejbalisté Brna letí vstříc finále, jejich sok žehrá na příušnice

  • 0
Drama až do posledního míče, jak se na semifinále sluší a patří? Kdepak. Brněnští volejbalisté soka z Českých Budějovic v závěru partie přímo rozcupovali. V domácí hale tak vykouzlili maximum: v pondělí triumfovali 3:1, včera dokonce 3:0. Od boje o titul (a první medaile po 22 letech) tak dělí Brno jediná výhra.

„Ale neměli bychom dát najevo žádnou euforii. Když v zápase vedete 2:0 na sety, taky nikdo neslaví. Slavit budeme, až uděláme poslední krok,“ upozorňuje nahrávač Zdeněk Haník.

Bylo by přitom snadné nechat se zaplavit nadšením. Víc než tisícovka diváků ve zcela narvané hale burácela a Brňané mohli cítit, že jsou pány situace. Do série šel sice jako favorit budějovický Jihostroj, jenže vedení 3:1 teď třímají žlutočerní. „V téhle fázi je přehráváme i na servisu, celkově pro nás hraje širší kádr,“ poznamenal trenér Ondřej Marek.

Těžko říct, jak velký vliv mají na nečekaný průběh zdravotní trable Jihočechů. Jednu oporu jim vzalo zranění, druhou epidemie příušnic. Minulý týden prý dokonce zvažovali, že svůj boj vzdají úplně. „V Budějovicích to kácí celé město,“ podotkl k infekční chorobě kouč Jan Svoboda. „Mančaft podává v určitých fázích poloviční výkon.“

To však neznamená, že Brňanům spadne úspěch do klína. „Oslabení samozřejmě jsou, (Martin) Kryštof je nejlepší libero v republice. Ale takhle to ve sportu chodí, zranit se můžeme každý. Pořád mají další reprezentační hráče a výborného brazilského univerzála, takže si nemyslím, že by to měli vzdávat,“ oznamuje Haník. „Určitě si nemůžeme myslet, že to budeme mít lehké.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž