Podává Soňa Nováková z týmu KP Brno.

Podává Soňa Nováková z týmu KP Brno. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Je čas na medaili, brněnské volejbalistky ale musí chytit správnou vlnu

  • 0
Nezvykle dlouho si volejbalistky KP Brno nesáhly na extraligovou medaili. Čtyřletý půst hodlají ukončit v nadcházejícím play-off, které odstartují o víkendu proti Ostravě. „Je to jasně daný cíl, který nám vedení dává najevo od začátku sezony. Teď přišel čas jej naplnit,“ oznamuje univerzálka Sandra Onderková. „Nervozita možná stoupá, ale nad tím nesmíme přemýšlet.“

Do čtvrtfinále vstupují Brňanky jako papírový favorit, v sobotu a v neděli se mohou opřít o domácí prostředí v nové hale ve Vodově ulici (obě partie začínají v 18 hodin). Ovšem herní jistotou zrovna neoplývají. „Na začátku sezony bylo naše medailové očekávání o něco větší,“ přiznává klubový prezident Richard Wiesner.

Celek z Králova Pole si po celý rok počíná jako bárka na rozbouřeném moři. Chvíli jej jedna vlna vynese nahoru, poté jej jiná srazí zpět k hladině. A momentálně družstvo pod vedením amerického kouče Andreho Christophera Gonzáleze zažívá jedno z horších období, posledních šest nadstavbových duelů prohrálo.

„Přiznám se, že jsme zatím příčinu těch vln úplně nevyřešili. Ale věříme, že po té slabší teď zase přijde vzestupná,“ sděluje Wiesner. „Play-off je nová soutěž, jdeme do něj s čistou hlavou,“ ujišťuje Onderková. Brňanky těžko hledají činnosti, o které se opřít, nebo které naopak napravit. Jejich výkonnost kolísá celkově.

„Není to tak, že bychom vyhořely na jedné věci. Potřebujeme všechny činnosti dobře skloubit,“ přibližuje Onderková. „Rozhodující jsou u nás většinou servis a přihrávka. V tuto chvíli se snažíme zaměřit hlavně samy na sebe, ale zároveň nesmíme soupeře podcenit.“

To by hrozit nemělo. Souboj Brna s Ostravou je duelem čtvrtého s pátým, v extralize letos zatím vždy zvítězil domácí celek. „Nebál bych se Ostravu nazvat černým koněm soutěže, v poslední době podává výborné výkony,“ upozorňuje Wiesner, který s napětím čeká, zda se stihne zotavit veteránka Markéta Chlumská.

Trenér González prý žádnou kulišárnu nechystá. „Na to teď není čas. Budeme se držet toho, co bylo v určitých chvílích úspěšné,“ prozrazuje Onderková.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž