MISTŘI SE VRACEJÍ. Volejbalisté Odolena Vody vyhráli v roce 2004 mistrovský titul a hned potom z extraligy zmizeli.

MISTŘI SE VRACEJÍ. Volejbalisté Odolena Vody vyhráli v roce 2004 mistrovský titul a hned potom z extraligy zmizeli. | foto: Radek Cihla, MAFRA

V Odolena Vodě se zastavil čas, liga je zpět a vše je zase při starém

  • 0
Sedmkrát vyhrála extraligu, teď se do nejvyšší soutěže díky rozšíření zase vrací. A atmosféra v Odolena Vodě při obnovené premiéře byla strhující, ač vyprodáno nebylo. I navzdory jasné porážce se Zlínem 0:3.

Po dlouhých šesti letech procházím dveřmi do volejbalové haly Aera. Přemýšlím, zda ty dveře tady tehdy byly. Zda v bufetu byli stejní prodavači a zda světelná tabulce stále občas problikne při změně skóre jako před lety.

Při pohledu z tribuny dolů na palubovku si musíte zavzpomínat. Je to zvláštní pocit a vy očekáváte od domácích stejný volejbalový válec jako v minulosti.

Bohužel, i když Aero neztratilo své slavné jméno, respekt soupeřů si tak lehce zpátky nezíská.

Volejbalisté Zlína zle potrestali absenci čtyř zahraničních posil Středočechů a vyhráli snadno 3:0.

"Kluci nemají licenci, proto nemohli nastoupit. Dostali šanci jiní a ti nezklamali. Zlín byl však lepší, a i když nepodal ideální výkon, koncovky setů si pohlídal," hodnotil utkání trenér Aera Milan Fortuník.

Dále čtěte: Favorité v úvodním kole

... extraligy nezaváhali, uspěly Budějovice nebo Liberec

I tak byli fanoušci skvělí. Když se domácím podařila smeč, všichni jako jeden muž radostně vyskočili. To musel zkrátka každý. Atmosféra v hale Odolky vás strhne.

"Jestli se tenhle tým dostane do play-off, to teprve bude od fanoušků pravá vřava," těší se Fortuník.

Obnovená premiéra nebyla v Odolena Vodě překvapivě vyprodaná. Pár volných míst by se našlo. Ovšem klub těží z toho, že na volejbal nechodí v Odolce diváci, ale skuteční fandové.

"Občas neslyšíte vlastního slova, to je paráda," směje se Fortuník, který je v klubu mužem pro všechno. Od trénování, manažera až po údržbáře haly.

Návrat týmu do nejvyšší soutěže si užívá. Jediným pamětníkem dřívějších úspěchů Aera v hráčském kádru je smečař Luboš Zita. "Ten v klubu působil odmalička. Po roce 2000 odešel do Vídně. Nikdo jiný už si starý tým nepamatuje," usmívá se Fortuník.

Odolena Voda má zpět extraligu a chce i znovu vyhrávat. "Za vzpomínky nám titul nikdo nedá. Musíme tvrdě pracovat," říká závěrem Fortuník.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž