V Lize mistrů se utkají Škach s Novákem

Lucemburk - Nahrávače Jaroslava Škacha a smečaře Jiřího Nováka svedl proti sobě dnešní los volejbalové Ligy mistrů. V prvním kole vyřazovací části totiž Berlín, kde působí Škach, narazí na Paříž, mezi jejíž opory patří český smečař Novák. Dvě vyřazovací kola se uskuteční v únoru a v březnu. Úspěšné týmy postoupí do závěrečného Final Four.

Zástupce německého volejbalu potkají i čeští reprezentanti Jakub Novotný a Petr Pláteník, kteří působí v Panathinaikosu Atény. Řecký klub se v prvním kole utká s Friedrichshafenem.

Vídni s českým nahrávačem Tomášem Wiedermannem a nově i s trenérem Martinem Kopem los přisoudil italské Treviso.

Dnešní los nastínil i další pokračování soutěže. Úspěšnější z "českého" duelu Škach - Novák bude mít těžkou pozici. O účast v závěrečném turnaji se utká z vítězem zápasu Tours - Piacenza.

Pořadatelství Final Four dnes Evropská volejbalová konfederace CEV přidělila řecké Soluni. Místo tamního Iraklisu, který má jako pořadatel účast jistou, se do play off na poslední chvíli dostal belgický Maaseik, nejlepší celek ze čtvrtých míst základních skupin.

Los play-off Ligy mistrů
1. kolo:
Dynamo Moskva - Lokomotiv Bělgorod, Vídeň - Treviso, Jastrzebski - Maaseik, Friedrichshafen - Panathinaikos Atény, Tours - Piacenza, SCC Berlín - Paříž.
2. kolo: vítěz Moskva/Bělgorod - Vídeň/Treviso, Jastrzebski/Maaseik - Friedrichshafen/Panathinaikos, Tours /Piacenza - Berlín/Paříž.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž