Ústí začalo přípravu se třemi posilami

Ústí nad Labem - Se třemi posilami odstartovali ústečtí volejbalisté přípravu na novou sezonu v extralize, v níž obhajují 6. místo. Do včerejšího ranního tréninku v posilovně a odpoledního v tělocvičně se zapojili i univerzál Martin Vokál z Brna, slovenský nahrávač Martin Repák z Púchova a blokař Miroslav Bezděka z Vodňan.

„Od Vokála si slibujeme, že stabilizuje post univerzála, na kterém se vloni vystřídali tři hráči,“ řekl generální manažer Miroslav Přikryl.

Repák je náhradou za slovenského reprezentanta Sládečka, jenž přestoupil do Českých Budějovic. „Jeho finanční požadavky jsme nemohli splnit,“ řekl Přikryl. „O Repákovi mám informace od agentů. Na testech se jevil podobně jako Sládeček - skákaný servis, živý typ.“

Poslední posilou je 21letý budějovický odchovanec Bezděka, který hrál i v Rakousku. „Má šanci růst, mohl by být stejně milé překvapení jako Sobotka,“ věří Přikryl.

Trenér Michal Nekola, který díky příchodu Vokála už nemusí aktivně hrát, ordinuje svěřencům standardní přípravu. „Jedná se o fyzické období. Po dovolených jsou na tom hráči různě, někdo měl volno, někdo hrál beach,“ sdělil manažer.

Právě z toho důvodu vynechá úvodní tréninky Moník, jenž vyhrál s Habrem juniorské beachvolejbalové mistrovství republiky a nyní jsou na reprezentačním soustředění před mistrovstvím Evropy. Odešli Chromý, Kuchař a Pitner, jemuž skončilo hostování z Liberce.

„V Liberci byla dlouho nejasná pozice trenéra. My mezitím udělali Vokála a pak už jsme další Pitnerovo hostování nechtěli otvírat.“

Pořád platí, že vedení shání smečaře. „Pro mladého perspektivního smečaře bychom jedno volné místo ještě měli,“ říká Přikryl. Kritizovaný nový systém soutěže se změnil v jediném bodě. Čtvrtfinále play-off bude místo na dvě na tři výhry. Přímý sestup zůstal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž