Luboš Bartůněk na tréninku volejbalového Ústí nad Labem.

Luboš Bartůněk na tréninku volejbalového Ústí nad Labem. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Bartůněk nám spadl z nebe, říká o ústecké posile manažer Přikryl

  • 0
Volejbalové Ústí zbrojí na novou extraligovou sezonu. Vrací se nahrávač Luboš Bartůněk, nováčkem je kanadský smečař Lars Borneman. „Jsou to posily, které by nám měly pomoct do play off,“ věří ústecký generální manažer Miroslav Přikryl. Jeho tým skončil v nedohrané letošní extralize poslední, i proto teď dochází k radikálnímu řezu.

„Borneman hrál v Rakousku i v bundeslize, je prověřený, takže předpokládám, že nám bude plnit to, co bylo jeho agenty slibováno. A Bartůněk je posila, která nám trochu spadla z nebe. Praha staví tým na to, aby útočila na titul, a když se objevila šance, že by nám mohla uvolnit Bartůňka, okamžitě jsme toho využili. Za jeho éry jsme tu slavili přímý postup do play off i postup z předkola, takže věřím, že by nám mohl pomoct splnit cíl, který tady dlouhodobě máme; zahrát ve vyřazovací části,“ přeje si Přikryl.

Posilování tím ještě nekončí. „Jednáme ještě se smečařem z top českého týmu, chtěli bychom tým doplnit o zkušenějšího blokaře a uvažujeme i o angažování libera,“ nastínil ústecký šéf. Smlouvu včera podepsal nový trenér Lubomír Vašina. „Zatím na jednu sezonu. Pokud bude oboustranná spokojenost, spolupráce může být delší.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž