Čeští plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner slaví postup do...

Čeští plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner slaví postup do semifinále mistrovství světa. | foto: Profimedia.cz

Perušič se Schweinerem porazili v Brazílii nizozemský pár a mají druhou výhru

  • 0
Ondřej Perušič a David Schweiner porazili na turnaji Pro Tour Elite v plážovém volejbalu v Brazílii nizozemské duo Stefan Boermans a Yorick De Groot 21:13, 22:20 a ani ve druhém utkání v přímořském středisku Joao Pessoa neztratili set. Před večerním duelem s domácími Arthurem a Adrielsonem mají na dosah vítězství ve skupině a tím i přímý postup do čtvrtfinále.

„Jsem moc rád, že se nám podařilo ukončit zápas ve dvou setech. Kdyby se šlo do tiebreaku, víme, že Nizozemci jsou velmi silní a bylo by to hodně těžké,“ řekl ČTK Perušič.

Češi v prvním setu ve velkém vedru ani jednou neprohrávali a nakonec jej získali osmibodovým rozdílem. Druhá sada byla výrazně vyrovnanější. Perušič se Schweinerem v nervózní koncovce, v níž oba celky protestovaly proti verdiktům rozhodčího, dvakrát přišli o výhodu brejku a Nizozemci srovnali na 19:19. Nakonec Perušič proměnil druhý mečbol.

„Zápas měl dvě diametrálně odlišné poloviny. V první zejména Boermans udělal spoustu nevynucených chyb. Ve druhém Nizozemci zlepšili hru, začali lépe podávat i ztrátovat a nám se potom nedařilo udržet vedení. V koncovce došlo i na dva sporné výroky hlavního rozhodčího, po jednom na každé straně,“ uvedl Perušič.

Pražští plážoví volejbalisté, kteří z pozice nasazených jedniček usilují o čtvrtý titul ze světového okruhu, už letos ovládli turnaje v Uberlandii a Paříži. Minulý měsíc se v Mexiku stali mistry světa a zajistili si účast na olympijských hrách ve francouzské metropoli příští rok.

Turnaj Pro Tour v plážovém volejbalu kategorie Elite v Joao Pessoa (Brazílie)

Muži:
Skupina A:
Perušič, Schweiner (1-ČR) - Boermans, De Groot (8-Niz.) 2:0 (13, 20).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž