Tři výhry, to je přání zlínských volejbalistů

Zlín - Náročný program, ale zároveň ideální příležitost posunout se do klidného středu tabulky mají před sebou extraligoví volejbalisté Fatry Zlín. V pěti dnech sice sehrají tři zápasy, ovšem všechny v domácím prostředí. Dnes od 17 hodin přivítají předposlední Benátky nad Jizerou, v sobotu poslední Brno a v pondělí před televizními kamerami čtvrté České Budějovice.

"Získat šest bodů by bylo hezké, ale vždy se připravujeme pouze na na nejbližší zápas," poznamenal trenér a manažer Zlína Roman Macek.

"První utkání naznačí, jak celou sérii zvládneme. Benátky potřebujeme porazit," dodal. Předposlední Benátky přivítají zlínští hráči v městské hale, protože ve sportovní hale koncertuje Olympic. Zbylá dvě utkání tým sehraje v tradičním prostředí.

"Trénujeme v obou halách, nevidím v tom žádný problém," nebojí se Macek. "Rozhodně je výhodnější hrát v různých halách, ale doma, než kdybychom museli někam cestovat."

Po reprezentační přestávce Zlín odehrál dva zápasy. Doma přejel Opavu, venku nestačil na mistrovskou Ostravu. "Nehráli jsme tam špatně, naše forma jde určitě nahoru," věří svému týmu zlínský trenér.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon