Trenér Brom asi v Liberci skončí

Liberec - Kdo povede volejbalisty Dukly Liberec v příští sezoně? Tato otázka bude zřejmě velmi aktuální po skončení play-off. Proslýchá se, že dosavadní liberecký trenér Petr Brom míří ke konkurenci - do Českých Budějovic. "Tohle teď vůbec nechci rozebírat," tvrdil včera rezolutně Brom. Začínají se už rýsovat i změny v hráčském kádru, do Dukly v létě přijde nahrávač Vít Rosenbaum z Příbrami.

Zprávy o chystaném trenérském přestupu Petra Broma přišly z jižních Čech a na severu vzbudily velký rozruch.

"Tahle informace nějak prosákla a mně to strašně vadí. Momentálně jsem pořád v Liberci, čeká nás semifinále play-off s Kladnem. Tečka. Na to se teď maximálně soustředím. Na nic jiného, třeba ohledně budoucího angažmá, teď prostě vůbec nemyslím," říká Brom.

Tajemné je i vedení Dukly. "Informace o možném odchodu trenéra Petra Broma se prostě odněkud objevila. Ale teď není vhodné se k tomu vyjadřovat," poznamenal Pavel Šimoníček, ředitel VK Dukla. "Zatím k žádnému oficiálnímu jednání nedošlo. Všechno budeme řešit až po sezoně," uzavřel Šimoníček.

Kouč Brom přišel do Liberce začátkem roku 2002, kdy na lavičce vystřídal Ivana Jakubíčka. V následující sezoně 2002/03 přivedl Duklu k mistrovskému titulu, poté jeho svěřenci dvakrát získali stříbrné medaile.

Na jihu Čech by měl Petr Brom vystřídat Zdeňka Pommera.

V létě by měla být znovu prošlapána i tradiční přestupovová trasa volejbalistů z Příbrami do Liberce. Po Boulovi, Rejlkovi či Kryštofovi přichází do Dukly nahrávač Vít Rosenbaum. Měl by nahradit reprezentanta Lukáše Ticháčka, který zřejmě dostane souhlas k odchodu do ciziny.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž