Brno: radost

Brno: radost - Radost volejbalistek Brna. | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Titul pro brněnské volejbalistky? Možná za tři roky, uvažuje prezident klubu

  • 0
Mládí vpřed. To je nové heslo volejbalistek KP Brno. Vždyť věkový průměr družstva činí 19,3 let a žádná z hráček se nenarodila dřív než v roce 1987. "Po reprezentaci juniorek máme nejmladší tým v extralize. V naší hře se dá čekat hodně chyb, budeme muset naše výkony stabilizovat," říká brněnský trenér Ondřej Marek.

Přesto KP nehodlá opustit své obvyklé místo mezi českou špičkou. "Tradice našeho oddílu nás zavazuje k tomu, abychom hráli o medaile," oznamuje nový prezident klubu Richard Wiesner.

 

Ovšem zatímco dlouhé roky byla účast v semifinále samozřejmostí, nyní se o ni budou muset Brňanky rvát. "Asi budeme mít výkyvy. Jednou zahrajeme lépe, podruhé hůř," tuší nahrávačka Šárka Kubínová, na níž bude ležet velká zodpovědnost.

Brněnský tým

Nahrávačky: Šárka Kubínová, Jana Vitoulová Blokařky: Sandra Onderková, Anna Širůčková, Ivona Svobodníková Smečařky: Vendula Straková, Pavla Rozkydálková, Šárka Melichárková, Martina Bradáčová Univerzálka: Romana Staňková Libera: Alena Grycová, Julie Jášová

"Při nahrávkách to bude chtít víc přesnosti, mladé holky nezahrají tak těžké balony. Ale zatím se to jeví dobře. Měly bychom skončit do pátého místa v základní části a pak se uvidí."

Výsledek v letošní sezoně ale není pro Brňanky tou hlavní výzvou. "Chtěli bychom současný kádr udržet pohromadě delší dobu," sděluje trenér Marek. "Hráčky budou sbírat zkušenosti, vrchol tohoto týmu by měl přijít v horizontu dvou až tří let. Za tu dobu se možná znovu pokusíme i o titul, jak nám velí tradice," připomíná Wiesner pět ligových triumfů v letech 2002–2007.

K omlazení dohnala KP finanční krize, rozpočet klubu klesl na 60 procent loňské výše. I proto chybí zkušené hráčky: buď odešly do zahraničí, nebo na mateřskou dovolenou. Družstvo ale doplnily juniorky, které má Brno dlouhodobě jasně nejlepší v republice.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž