Staré Město doma jednou padlo

Staré Město - Volejbalisté Starého Města stále mohou snít o postupu do nejvyšší soutěže. Ale jejich cesta za triumfem v první lize se poněkud zkomplikovala. Semifinále s Dobřichovicemi je vyrovnané 2:2 na zápasy, rozhodnutí padne dnes. "Pátý zápas si nikdo z nás nepřál. Ale nedá se nic dělat, musíme se s tím poprat," poznamenal manažer Starého Města František Janík.

"Hrajeme sice venku, tamní hala nám nesedí, přesto je to padesát na padesát," odhaduje.

Slovácký tým vstupoval do domácích odvet ve výhodnější pozici. Vítězstvím ve druhém duelu srovnal stav série na 1:1. Třetí utkání v pohodě vyhrál 3:1. "Hráli jsme skvěle," pochvaloval si Janík.

Ve výborné formě vstoupil jeho výběr také do čtvrtého souboje, úvodní set vyhrál suverénně 25:16. Jenže pak se Dobřichovice, které loni celou soutěž vyhrály, rozjely k velkému obratu. "Bohužel trpíme jedním neduhem. Když vedeme, polevíme," posteskl si Janík.

Domácí mohli dotáhnout drama do tie-breaku, ale za stavu 24:24 ve čtvrtém setu doplatili na chybu rozhodčích. "Ale na to se nevymlouváme. Dobřichovice hrály výborně v poli, vybíraly neskutečné míče," popsal manažer.

Pro dnešní vyvrcholení dramatické série může Staré Město počítat se zlínským blokařem Čechmánkem, který čtvrtý duel pro extraligové povinnosti vynechal. Naopak scházet bude zraněný smečař Špalek. "Zraněná záda ho na palubovku nepustí. Sezona už pro něj skončila," lituje Janík.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž