Prostějovská kapitánka Solange Soaresová na podání.

Prostějovská kapitánka Solange Soaresová na podání. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Volejbalistka Soaresová si už zvykla, že svátky v Brazílii nestíhá

  • 0
Už dva dny po Vánocích se zase hlásila v přípravě prostějovských volejbalistek. V krátkém volnu Solange Soaresová nestihla ani návštěvu rodiny v Belo Horizonte. Ale na to už je třiatřicetiletá kapitánka českých šampionek zvyklá.

"Domů do Brazílie se na svátky jako obvykle nedostanu, ale s tím jsem počítala a nedělá mi to problémy," říká smířlivě. Navštívila alespoň část rodiny v Bratislavě a na chvíli po náročném programu Prostějova vypla od volejbalu. "A zase hurá do práce. Čeká nás tvrdá dřina, abychom šly po všech stránkách ještě víc nahoru. Což je jedině dobře," podotkla pro web klubu.

Soaresová je v kádru Prostějova inventářem. Nikdo, ani uznávaný trenér Miroslav Čada, není v týmu déle. Sympatická univerzálka v něm působí od příchodu z Bratislavy v roce 2007 a zatímco spoluhráčky se mění jako štulpny, ona zůstává. Mění se však její pozice.

Stále je kapitánkou českého giganta, jenž hráčkám nabízí profesionální podmínky, ovšem už není na palubovce při klíčových chvílích například v Lize mistryň. Často z lavičky burcuje spoluhráčky, myslí na týmový úspěch. Proto mohla být s uplynulým rokem spokojená.

Prostějov se z těžké skupiny Ligy mistryň (Eczacibasi Istanbul, RC Cannes, Schwerin) probojoval ze třetího místo do čtvrtfinále Poháru CEV na úkor Schwerinu, který dvakrát porazil. "Skončit v dost těžké skupině třetí s tolika body, aby to stačilo na přesun do CEV Cupu, je rozhodně úspěch," bilancovala Brazilka se slovenským pasem.

V Prostějově má i po letech důležitou roli mentorky. "Nehrozí stereotyp. Svým způsobem je díky změnám také pro mě každá sezona jiná. I když prostředí a klub už znám téměř dokonale," říká.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž