Brno - Prostějov: domácí Tobiášová útočí

Brno - Prostějov: domácí Tobiášová útočí - Domácí Tobiášová útočí. | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Smečařka Veselá se extraligy dočkala až v Praze

  • 0
Byl to hodně kuriózní obrázek. Při vítězném víkendovém zápase volejbalistek Prostějova ve Střešovicích sice za hanácký celek nastoupilo dohromady devět hráček, ale na palubovce se objevila jediná prostějovská rodačka.

A to ještě navíc v dresu pražského týmu.

Smečařka Kateřina Veselá je odchovankyní týmu TJ OP Prostějov, který hraje druhou ligu. Před půl rokem ale odešla za zaměstnáním do Prahy a vyšel jí i přestup do Střešovic hrajících o dvě soutěže výš.

"Z dosavadního působení v Tatranu jsem moc příjemně překvapená. Čekala jsem, že budu maximálně střídat a zahraju si jen občas, místo toho se mi ale povedlo prosadit do základní sestavy. Absolvovala jsem v ní několik prvních zápasů, pak jsem nějakou dobu začínala na lavičce a poslední tři utkání už mě trenér znovu dal do základu. Což mě samozřejmě těší," uvedla Veselá v rozhovoru pro stránky prostějovského klubu.

Její individuální radost však ostře kontrastuje s výsledkovou mizérií týmu. "Nečekaly se od nás žádné zázraky, ale zůstat v polovině základní části bez jediného vítězství je hodně špatné. Navíc jsme získaly pouhé čtyři sety a to hlavně náš kouč velmi těžce nese," povzdechla si.

Na život v hlavním městě si rodačka z Určic postupně zvyká. "Mám dost práce a proto ze čtyř tréninků týdně stíhám tak dva, maximálně tři. S tím jsem ale dopředu počítala a snažím se i tak dávat volejbalu maximum. No a nejspíš se mi to daří, když pravidelně nastupuju v extralize," pousmála se Katka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž