Karolína Koloušková (vpravo) a Sandra Steinerová ze Slavie Praha se radují z úspěšného útoku.

Karolína Koloušková (vpravo) a Sandra Steinerová ze Slavie Praha se radují z úspěšného útoku. | foto: Michal Šula, MAFRA

Slávistická dáma s číslem dvanáct si vzala dovolenou. Touží po medaili

  • 0
Pro profesionální fotbalisty či hokejisty je to nepředstavitelná věc. Brát si kvůli play-off dovolenou. Pro Sandru Steinerovou, volejbalistku pražské Slavie, je to však realita. Aby s týmem mohla odcestovat na třetí a čtvrté extraligové čtvrtfinále do Olomouce, vzala si hned dva dny volna.

"Nechci se v práci unavit, potřebuju být na Olomouc dobře připravená," vysvětluje Steinerová, v civilu asistentka ve farmaceutické společnosti. "Všechno podřizuju jedinému cíli." Tím je pro 27leté slávistické libero medaile. "Zatím mi ve sbírce chybí," usmívá se.

Ke kovové placce mají zatím Steinerová a spol. relativně daleko: po úvodních dvou čtvrtfinálových duelech hrají s Olomoucí v sérii hrané na tři vítězství 1:1.

"Sobotní zápas jsme vyhrály díky kolektivnímu výkonu, ale v neděli už jsme to nebyly my. Myslely jsme si, že Olomouc v pohodě porazíme, jenže nám nešla vůbec žádná činnost," vzpomíná dáma, jenž nastupuje v dresu s dvanáctkou na zádech.

Poučení pro olomoucké duely? "Musíme jít na palubovku s čistou hlavou, psychika je v play-off hodně důležitá. Jsme v plné sestavě a klidně můžeme v Olomouci oba zápasy vyhrát," míní Steinerová.

"Ale pozor: ve stejné pozici jsou i soupeřky, i ony budou chtít doma rozhodnout a projít do první čtyřky," říká slávistická lídryně a hybatelka týmového dění.

Loni v prosinci se spoluhráčkami nafotila kalendář, na jehož stránkách se stylizovaly do nejrůznějších šelem: tak třeba smečařka Lucie Vinecká se vtělila do leoparda, zatímco nahrávačka Petra Jeřábková představovala rysa.

"Prodalo se asi 300 kusů," říká Steinerová. "Musím přiznat, že jsem čekala větší zájem. I tak jsme ale vydělaly aspoň na pár mikin," dodává.

"A příští kalendář? V něm asi budou muset být akty," směje se Steinerová. Možná však svlékání nebude nutné. Větší odbyt klidně může zajistit třeba umístění v první čtyřce extraligy. Nebo rovnou medaile.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž