RM

Tak to jsem na novou sezónu hodně zvědav. Z družstva zůstaly 3 hráčky tzv. druhá liga, jinak všechny ostatní údajně z různých důvodů odešly (Loof, Trnková, Faltínová, Tosič, Šunderlíková, Bajsz, Pallová, Smolková Pepina a Míša.

Skoro bych si vsadil, Čada deklarovaný silný tým s ambicemi na podium nesestaví a definitivně v Prostějově skončí.

RM

Tituly se snadno vyhrávají když trenér dostane balík peněz. Za těmi deseti tituly v Prostějově byly především peníze Agelu, majitele Chrenka. Ten si pak řekl dost a ani Čada to nedokázal dlouhodobě udržet.

Čada má zkušenosti, ale je to důchodce bez perspektivy pro klub. Čím déle ho tam p.Chytil bude držet, tím hůř pro prostějovský volejbal. Dokud si VK nesežene např. takového trenéra jako byl Zapletal v Olomouci, který tam nastoupil a za 2 roky udělal 2x vítězství v českém poháru a to s daleko slabšími hráčkami než má Prostějov, tak se to bude z roku na rok lepit pořád Čadou a ani účko Kvapilová z Dukly, kterou Prostějov přeplatil to nezmění.

Z klubu odchází dlouholetá opora blokařka Loof, Trnková má dlouhodobě zdravotní potíže, zraněními si díky vysokému zatížení prošla i Klára Faltínová, zatím se neví jak to bude dál se zraněným liberem Pallovou.

V Česku volné hráčky na podium v podstatě nejsou, takže to vypadá, že se klub vrátí do pozice cizinecké legie. Jestli to bude přínosem pro extraligu nebo jen pro prostějovský volejbal na podzim uvidíme.