Prostějovské volejbalistky a jejich trenér Miroslav Čada.

Prostějovské volejbalistky a jejich trenér Miroslav Čada. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Prostějovské volejbalistky si ke generálce pozvaly evropskou kvalitu

  • 0
Rakouský šampion ze Schwechatu, srbský mistr z Bělehradu a druhý nejlepší celek bundesligy z Drážďan. Kvalitní soupeře si pozvaly volejbalistky Prostějova ke generálce před začátkem sezony. Týmy na sebe narazí na turnaji Prostějov Volleyball Cup 2013, který ve středu a ve čtvrtek hostí hala Sportcentra DDM.

"Chtěli jsme přivést kvalitní týmy, a to se nám podařilo. Na konci přípravy chceme, abychom dva týdny před startem nového ročníku Ligy mistryň najeli do obtížnosti tohoto elitního poháru," vysvětlil atraktivní obsazení turnaje trenér Hanaček Miroslav Čada.

V základní části proti sobě týmy nastoupí systémem každý s každým a hrát se bude na dva vítězné sety. Duely o konečné umístnění už budou hrané na tři vítězné sady. Vstup na celý turnaj je pro fanoušky volný.

"Čekají nás čtyři těžká utkání. Optimálně prověří naši aktuální formu a těší mě, že do turnaje půjdeme kompletní. Všechny hráčky jsou zdravé, Markevičová konečně dostala nové vízum," poznamenal Čada, kterého těší i to, že tým nemusí za kvalitní přípravou cestovat.

"V domácí hale se nachystáme, abychom měli co nejlepší vstup do extraligy a následně také do Ligy mistryň," dodal kouč českých šampionek, jenž po 11 letech skončil ve slovenské reprezentaci.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž