Prostějovské volejbalistky a jejich trenér Miroslav Čada.

Prostějovské volejbalistky a jejich trenér Miroslav Čada. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Šampionky z Prostějova vyškolily v derby olomoucké sokyně

  • 0
Ani set nezískaly volejbalistky Olomouce v extraligovém derby s Prostějovem. V úvodu první a třetí sady byl tým univerzity českým mistryním vyrovnaným soupeřem, i tak se musel smířit s jednoznačnou porážkou.

"Hlavně ve třetím setu jsme soupeři pomohli. V klíčovém okamžiku hráčky poslaly do autu čtyři míče v řadě a bylo rozhodnuto. Udělali jsme zkrátka moc chyb," uznal olomoucký trenér Jiří Teplý.

Prostějovu se dařilo hlavně v prvních dvou setech. Vyrovnaná útočná i obranná fáze slavila úspěch především zásluhou Soaresové, de Assisové a Hippeové. "Zpočátku jsme byli lepší, ale ve třetím setu nás potrápil především servis Nachmilnerové. Slabší chvilku hráčky zvládly a v koncovce prodaly zkušenosti," hodnotil kouč Prostějova Miroslav Čada.

Pro tým Prostějova mělo být utkání generálkou na středeční finále Česko-Slovenského poháru proti Slavii TU Bratislava, které se mělo hrát v prostějovské sportovní hale. Celá akce, v níž měli o mezinárodní trofej usilovat také muži Liberce a Unicefu Bratislava, se však odložila na neurčito.

"Dukla postoupila do semifinále Challege Cupu a ve stejný den nastoupí proti italské Piacenze. Po sérii jednání se všechny strany dohodly na odložení programu celého česko-slovenského finále. Hledáme náhradní termín, zápasy se odehrají s největší pravděpodobností v dubnu," řekl sportovní ředitel prostějovských volejbalistek Peter Goga.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž