ŠUŠKY ŠUŠKY. Corina Ssuschkeová konzultuje situaci s prostějovskými spoluhráčkami Soňou Novákovou a Tinou Lipicer-Samecovou.

ŠUŠKY ŠUŠKY. Corina Ssuschkeová konzultuje situaci s prostějovskými spoluhráčkami Soňou Novákovou a Tinou Lipicer-Samecovou. | foto: MF DNES

Přišel rozkaz: volejbalistky Prostějova odehrají příští sezonu v Česku

  • 0
V příští sezoně budou hrát volejbalistky Prostějova extraligu už od základní části, rozhodla o tom Asociace volejbalových klubů bez ohledu na případnou další účast Modřanek ve Středoevropské lize.

Do té letošní se zapojují až ve čtvrtfinále. V průběhu základní části extraligy hrály - a vyhrály - Středoevropskou ligu. Prvním soupeřem na cestě za očekávanou obhajobou titulu jim bude Ostrava.

"Základ jejich družstva tvoří vlastní šikovné juniorky doplněné o zkušenou Elblovou. Ostrava předvádí snaživý a bojovný volejbal, ovšem za normálních okolností by herní kvalita měla být jednoznačně na naší straně," uznává roli velkého favorita trenér úřadujících českých mistryň Miroslav Čada.

Poslední regionální zástupce ze Šternberka jde do baráže. V boji o udržení se Sokol střetne se Střešovicemi a brněnským Gymnáziem Ludvíka Daňka. Hrát se bude systémem každý s každým, vítěz zamíří příští sezonu do extraligy, další dva týmy sestoupí.

Čtvrtfinále volejbalové extraligy žen nabídne i očekávané středomoravské derby. Poslední kolo základní části soutěže definitivně rozhodlo o tom, že v prvním kole play-off olomoucké vysokoškolačky nastoupí proti Přerovu.

"Už dříve jsem tipoval, že půjdeme na Přerov, takže nejsem překvapený. Čeká nás těžký soupeř, přesto chceme uspět. Chceme hrát o medaile," zdůraznil trenér Univerzity Jiří Teplý. "Vzhledem k postavení v dlouhodobé tabulce jsme favority. Přerov ale v sezoně odehrál celou řadu povedených zápasů, takže si musíme dát pozor."

Slova olomouckého kouče přerovský celek v posledním utkání příliš nepotvrdil. Ve Střešovicích sice zvítězil, na půdě posledního týmu soutěže ale překvapivě ztratil jeden set.

"Věřím, že nás play-off zastihne v úplně jiné formě. Očekávám od svého týmu mnohem vyšší nasazení. Jen tak budeme moci pomýšlet na případný úspěch," prohlásil přerovský trenér Vladimír Sirvoň.

Úvodní dva zápasy čtvrtfinále odehraje Olomouc 25. a 26. března na domácí palubovce, prostějovská série startuje o den později.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž